Brøndby IF samarbejder med islamist-styret klub

Medlemskab af Hizb ut-Tahrir uden betydning: Den omstridte fodboldklub i Brøndby Strand, BSI, er del af Brøndby Masterclass

BSI er kommet på alles læber, da klubbens nye bestyrelse har ændret i caféens menu. (Foto: Jonas Olufson)
BSI er kommet på alles læber, da klubbens nye bestyrelse har ændret i caféens menu. (Foto: Jonas Olufson)

Superliga-klubben Brøndby IF samarbejder med den omstridte klub Brøndby Strand IK (BSI), hvor ledende medlemmer af Hizb ut-Tahrir sidder som formand og kasserer.

BSI er nemlig en del af Brøndbys nye Masterclass-satsning, et talentprojekt til 25 mio. kr. om året.

Se også: Islamister indtager fodboldklub

BSI-formandens tilhørsforhold til den ekstremistiske gruppe får dog ingen konsekvenser for Brøndbys samarbejde med BSI.

Åbne og ærlige
– BSI har været åbne og ærlige om de to bestyrelsesmedlemmers tilknytning fra starten, da de vidste, at det kunne blive en mediesag, og det har vi respekt for. Vi har, fra de to bestyrelsesmedlemmer samt fra andre folk i BSI, fået forsikringer om, at BSI på ingen måde præges af ekstremistiske eller udemokratiske holdninger, og det er også vores egen erfaring efter møder og samtaler med folk fra klubben, skriver Brøndbys pressechef, Mikkel Davidsen, i en mail til Ekstra Bladet.

Se også: Afsløring: Så mange millioner bruger Brøndby på nyt sats

I sidste uge var der stor debat omkring fodboldklubben BSI, efter Ekstra Bladet offentliggjorde, at to prominente medlemmer af den islamistiske gruppe, Hizb ut-Tahrir, styrede klubben, hvor det nu ikke længere er muligt at købe øl og pølser. Forholdet til Hizb ut-Tahrir har skabt røre og bekymring blandt både lokal- og folketingspolitikere.

Ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen (R), sagde tidligere på ugen til Politiken, at han fandt det ’til grin’, at der ikke kunne købes øl og pølser i klubbens cafeteria, mens Socialdemokratiets udlændinge– og integrationsordfører, Mette Reissmann, mener, at de omstridte medlemmer ’skal holde sig væk’.

Etnisk mangfoldig
Brøndbys borgmester, Ib Terp (S), har sat BSI på en observationsliste, men i Brøndby IF er man ikke så bekymrede.

– Så længe BSI som klub bliver drevet på en måde, som vi som samarbejdsklub kan stå inde for, får det ingen konsekvenser for vores samarbejde. Vi ser det som vores pligt at støtte op om en etnisk mangfoldig fodboldklub, der er rigtig vigtig for lokalområdet. I BSI møder børn og unge med forskellige etniske baggrunde fodbolden for første gang, og her har vi som stor klub i lokalområdet et ansvar for at hjælpe klubben med ungdomsarbejdet og give de unge en god start på deres fodboldliv, skriver pressechefen.

Se også: Radikal islamist ansat som rollemodel for unge

– Vi indskærper over for alle samarbejdsklubber – også BSI – at de selvfølgelig skal overholde visse værdier, der blandt andet handler om fællesskab, tolerance og mangfoldighed. Vi har på nuværende tidspunkt ingen grund til at at antage, at BSI ikke skulle respektere dette. Vi har løbende opfølgende møder og sikrer os, at alt er, som det bør være. BSI har efterladt et godt indtryk indtil videre. Det er vores klare indtryk, at BSI drives på ordentlig og demokratisk vis af en mangfoldig bestyrelse, skriver pressechefen.

Tanja Tagge har trukket sin søn ud af Brøndby Strand Idrætsklub. (Foto: Linda Johansen) Vagthund Jeg har trukket min søn ud

Ifølge en pressemeddelelse skriver BSI, at de siden overtagelsen har fået klubben på ret køl.

Ifølge Zahid Mansoor, der er formand i BSI og medlem af Hizb ut-Tahrir, var der før hans ankomst store problemer i klubben. Siden formandsskiftet er der nu fremgang i stedet, både sportsligt, økonomisk og administrativt. Nye sponsorere er kommet til, og nu er BSI altså også en del af Brøndby Masterclass.

SE VIDEO:1 af 2 Zahid Mansoor er formand i Brøndbys nye samarbejdsklub. (Foto: Henning Hjorth)
2 af 2 BSI er kommet på alles læber, da klubbens nye bestyrelse har ændret i caféens menu. (Foto: Jonas Olufson)
0 kommentarer
Vis kommentarer