Så du 'En barndom med hash': Sådan går det Rasmus i dag

Drengen fra dokumentaren 'En barndom med hash', der blev sendt på DR her til aften, har ifølge hans mor været hash-fri i tre måneder.

Rasmus har ifølge sin mor ikke rørt hash i tre måneder efter, at han er kommet på afvænning på en døgninstitution i Jylland. (Foto: DR)
Rasmus har ifølge sin mor ikke rørt hash i tre måneder efter, at han er kommet på afvænning på en døgninstitution i Jylland. (Foto: DR)

DR-dokumentaren 'En barndom med hash' viste her til aften, hvordan Anja kæmper for at få sin søn Rasmus ud af et årelangt hashmisbrug på trods af, at han kun 17 år.

Den slutter med en opdatering på Rasmus' situation i marts 2014, hvor Rasmus er røget på et behandlingshjem et sted i Jylland for at komme ud af sit misbrug.

Se også: Mor til hashmisbrugende barn: Drop alt om legalisering

Og ifølge moderen Anja går det stadigvæk godt med Rasmus.

Løbetræner hver dag
- Han har det rigtigt godt. Han har ikke røget hash i tre måneder. Han både løbetræner og styrketræner hver dag. Jeg har fået min dreng tilbage, siger Anja, der ikke ønsker at få sit efternavn frem.

Rasmus er på et behandlingshjem med døgnbehandling betalt af kommunen, og det varer lidt tid, før han kommer hjem.

Se også: Hash gør hjernen umotiveret og ubeslutsom

- Det tager fire til seks måneder. Og så tror jeg, at planen er, at han skal til at læse igen på nogle folkeskolefag, fortæller Anja.

Julie også ude af misbrug
I dokumentaren følger man også teenageren Julie, der bor med sin mor Kiti i Vollsmose uden for Odense. Julies hverdag handler om at ryge hash og bagefter proppe sig med mad. Ifølge dokumentaren var hun i marts 2014 også mere eller mindre ude af sit hashmisbrug.

1 af 2 Også Julie, der var med i dokumentaren 'en barndom med hash' er kommet ud af sit hashmisbrug. (Foto: DR)
2 af 2 Rasmus har ifølge sin mor ikke rørt hash i tre måneder efter, at han er kommet på afvænning på en døgninstitution i Jylland. (Foto: DR)
0 kommentarer
Vis kommentarer