Regioner: Ny psykiatri-plan giver mere ligeværd

Danske Regioner mener, at regeringens handlingsplan styrker psykiatrien på væsentlige områder

Når regeringen nu vil poste 1,6 milliarder kroner i et løft til psykiatrien, er det i tråd med Danske Regioners ønske om at styrke psykiatrien.

- Jeg har med glæde noteret mig, at ligeværd og afstigmatisering er de overordnede temaer i regeringens nye udspil. Derved sættes der handling bag de stærke signaler om ligestillingen mellem psykiatriske og somatiske patienter, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S).

Regeringens plan bliver præsenteret fredag, men det står allerede nu klart, at den blandt andet indeholder en række initiativer, der skal være med til at sikre en mere ligeværdig indsats, hvor mennesker med psykiske lidelser og pårørende inddrages mere systematisk og oplever sammenhæng i indsatsen.

Planen indeholder også en udbygning af den ambulante psykiatri. Og det glæder Bent Hansen sig over. Danske Regioner bemærker også, at regeringen har prioriteret at give penge til anlæg i psykiatrien.

- Gode fysiske rammer er både nødvendige for en moderne behandling af høj kvalitet og for at kunne nedbringe brugen af tvang, siger Bent Hansen, der påpeger, at anlægspengene skal understøtte regionernes egne planer om sygehusbyggerier, i en pressemeddelelse.

Men hvis brugen af tvang skal skues ned, sådan som regeringen ønsker ifølge planen, er mursten ikke nok:

- Hvis vi for alvor skal have kunne nedbringe brugen af tvang, så skal moderne fysiske rammer kombineres med fagligt kompetent og tilstrækkeligt personale. Derfor er der behov for at styrke personalets kompetencer og se på normeringerne - især på de lukkede sengeafsnit og i retspsykiatrien, siger Bent Hansen.

0 kommentarer
Vis kommentarer