Totalkredit tjener styrtende på lånegebyrer

Det Nykredit-ejede Totalkredit tjener styrtende på deres gebyr-afklapsning af kunderne, viser den seneste kvartalsrapport

Totalkredit har de seneste år hævet bidragssatserne markant på specielt flexlån, og det kan ses i regnskabet. (Foto. Sanne Vils Axelsen)
Totalkredit har de seneste år hævet bidragssatserne markant på specielt flexlån, og det kan ses i regnskabet. (Foto. Sanne Vils Axelsen)

Danmarks største realkreditinstitut Nykredit scorer kassen på at flå boligejerne i form af stigende bidragssatser.

Det viser en dugfrisk kvartalsrapport fra det Nykredit-ejede Totalkredit.

Totalkredit har fået en merindtjening på 276 mio. kroner primært på grund af stigende bidragsindtægter, fremgår det af regnskabet.

Dermed understreger det, at bidragsindtægterne er realkreditinstitutternes nye guldkalv, og at de bidragsstigninger, som boligejerne er blevet pålagt, skæpper godt i kassen.

Merudgift på 4488 kroner
Og det er ikke småtterier, som boligejerne har lagt ryg til af bidragssatsstigninger de seneste år.

Totalkredit hævede senest i oktober måned 2013 bidragssatserne med 31 procent for et rentetilpasningslån uden afdrag, som er danskernes foretrukne lån.

I kroner og øre betyder det en merudgift på 4488 kroner om året for et lån på to millioner kroner hos Totalkredit.

Stigning på 100 procent
Også Nordea Kredit, BRFkredit og og Realkredit Danmark har hævet bidragsstigningerne voldsomt de seneste år. Siden 2010 er de steget med mellem 66 og 100 procent.

Hver gang realkreditinstitutterne hæver bidragssatserne lyder argumentet, at det skyldes nye krav fra fra EU, som betyder, at de skal have en større egenkapital end tidligere.

Ligeså ønsker realkreditinstitutterne flere boligejere over på fastforrentede lån med afdrag. Ved at gøre de populære flexlån uden afdrag dyrere, ønsker de at animere kunderne til at vælge lån, som er mindre rentefølsomme.

0 kommentarer
Vis kommentarer