Sommer på vej: Her kan de få 27 grader

Hele landet får flotte dage onsdag og torsdag - men særligt jyderne kan se frem til ægte sommervejr

Onsdag og torsdag bliver reelle sommerdage - altså med temperaturer på 25 grader eller mere - flere steder i landet. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Onsdag og torsdag bliver reelle sommerdage - altså med temperaturer på 25 grader eller mere - flere steder i landet. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Har du et par fridage til gode, kan du med fordel lægge dem onsdag og torsdag i denne uge.

Efter et par dage med skyer og lidt køligere vejr rammer sommeren nemlig Danmark - og lokalt kan temperaturen torsdag ramme de 27 grader, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Se din lokale vejrudsigt hos Vejret.dk

- Det bliver bedst inde over landet, mens der ved kysterne bliver en smule koldere, siger Steen Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Vinden bliver svag, og den ser ud til at komme primært fra øst- og sydøst, hvilket betyder, at de østvendte kyster får de koldeste temperaturer, siger han og tilføjer, at det betyder, at de højeste temperaturer formentlig vil være at måle i Midt- og Vestjylland, Midt- og Vestfyn samt på Midt- og Vestsjælland.

Se også: Meteorologers udsigt: Så god bliver sommeren

Temperaturen kommer ifølge DMI her til at ligge på omkring 25 grader, hvilket gør det til en officiel sommerdag - og lokalt kan temperaturen tilmed ramme de 27 grader, lyder prognoserne.

- Varmen kulminerer torsdag. Mit gæt er, at Midtjylland og måske Sønderjylland får de højeste temperaturer, siger Steen Rasmussen.

Ved de østvendte kyster - hvor for eksempel København og Aarhus ligger - kommer temperaturerne nærmere til at ligge på de 15-20 grader, lyder den foreløbige melding.På med badetøjet, hvis du har fri onsdag eller torsdag - vejret bliver nemlig rigtig godt flere steder i landet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
På med badetøjet, hvis du har fri onsdag eller torsdag - vejret bliver nemlig rigtig godt flere steder i landet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)


Og det er med at nyde det gode vejr, mens det er der. Natten til fredag sker der nemlig et vejrskifte, som betyder køligere temperaturer i weekenden.

- Det er lidt usikkert, men det ser ud til, at der kommer koldere luft ind fra vest, og vi får en periode med regn og torden, inden det bliver bedre vejr igen, siger Steen Rasmussen.

Se din lokale vejrudsigt hos Vejret.dk

1 af 2 Husk solcremen: Onsdag og torsdag bliver reelle sommerdage - altså med temperaturer på 25 grader eller mere - flere steder i landet. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 2 Onsdag og torsdag bliver reelle sommerdage - altså med temperaturer på 25 grader eller mere - flere steder i landet. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer