Stiv og voldelig: Nu er han chef igen

Stangstiv misbrugschef blev suspenderet efter vold imod kvindelig kollega - mandag er han tilbage som chef for det psykiatriske misbrugscenter Ringbo

Jørgen Marthedal blev suspenderet fra sit job som misbrugschef i Københavns Kommune, da han slog en kvindelig ansat i en brandert. Mandag sætter han sig i chefstolen hos misbrugscenteret Ringbo. (Foto: Københavns Kommune)
Jørgen Marthedal blev suspenderet fra sit job som misbrugschef i Københavns Kommune, da han slog en kvindelig ansat i en brandert. Mandag sætter han sig i chefstolen hos misbrugscenteret Ringbo. (Foto: Københavns Kommune)

Et behandlingssted for mere end 150 psykisk syge misbrugere får mandag en chef, der tidligere i år blev afsløret i at slå en af sine medarbejdere i en kæmpebrandert.

6. januar drak Jørgen Marthedal sig fra sans og samling under en personalefest. Og under et skænderi gav han en kvindelig ansat en flad i ansigtet. Han var på det tidspunkt chef for Center for Misbrugsbehandling.

Københavns Kommune suspenderede Marthedal, og efter en undersøgelse blev han fjernet fra sit job. Kommunen valgte dog at beholde misbrugschefen og lovede ham et tilsvarende job. Og den stilling får Jørgen Marthedal på mandag, hvor han overtager chefstolen på misbrugscenteret Ringbo.

LÆS OGSÅ: Misbrugschef slog kvindelig ansat

Socialchef: En alvorlig fejl
Ifølge den administrerende direktør for Københavns socialforvaltning er det helt naturligt, at den voldelige misbrugschef nu overtager det store center til en årsløn på mere end 600.000 kroner:

- Det er rigtigt, at han fik en påtale dengang. Og jeg vil gerne gentage, det var en alvorlig fejl, han begik, siger Anette Laigaard til Ekstra Bladet.

- Men man kan også godt begå fejl og komme videre.

- Det er nogle meget svage borgere, som Ringbo tager sig af. Hvorfor vælger I lige ham til den stilling?

- Han var centerchef og har været centerchef i mange år. Han har vist, at han godt kan finde ud af at lede, forklarer den administrerende direktør.

- Så har han begået en fejl. Det skal der ikke være nogen som helst tvivl om. Men det kan man også godt lære af og stadigvæk have en fremtid i socialforvaltningen.

EKSTRA BLADETS LEDER: Fy fy, skam dig!

Anette Laigaard forklarer, at man har tilbudt Ringbos tre tillidsrepræsentanter et møde mellem dem, Jørgen Marthedal og ledelsen på Ringbo.

- Det var så kun en af de tre tillidsfolk, der dukkede op. Men vedkommende var positiv, siger Anette Laigaard.

- Kan du ha' en god dag
Hovedpersonen selv var yderst kort for munden, da Ekstra Bladet ringede ham op for at spørge til hans nye job. Spørgsmålet om han - efter sit voldelige overfald på en medarbejder - er den rigtige til jobbet, havde han bestemt ikke lyst til at svare på:

- Kan du have en god dag, svarede den slagfærdige misbrugschef kort og smed herefter røret på.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen