Foghs rådgiver skifter til Nordea

Anders Fogh må undvære sin rådgiver Jonas Torp i de sidste par måneder som Nato-generalsekretær.

Anders Fogh Rasmussen skal fra 1. august vænne sig til at undvære sin særlige rådgiver, Jonas Torp.

Mens Fogh selv har proklameret, at han ikke har fokuseret på, hvad han skal 1. oktober efter jobbet som generalsekretær for Nato, ser det anderledes ud for hans rådgiver.

42-årige Jonas Torp vil nemlig fra 1. august være bosat i Luxembourg, hvor han skal varetage jobbet som kommunikationschef i Nordea.

- Jeg glæder mig til at vende tilbage til den finansielle sektor, og samtidig giver det mig mulighed for at fortsætte med at arbejde internationalt, siger Jonas Torp.

For Torp er det som at vende hjem, som han skriver på sin Facebook-side. Han har tidligere arbejdet som kundetilfredshedschef og underdirektør i Danske Bank.

Anders Fogh Rasmussen må dermed klare sig uden rådgiver fra 1. august, til perioden som generalsekretær udløber 30. september.

Det indebærer blandt andet, at Fogh må undvære ham til sit sidste topmøde.

- Først om fremmest ønsker jeg Jonas tillykke og siger tak for en flot indsats de forgangne godt tre år.

- Det havde været praktisk, hvis han var blevet til topmødet. Men med ansvar for det strategiske er meget af opgaven løst, og kollegerne kan fint køre i mål i min sidste tid som generalsekretær, siger Fogh.

Når Jonas Torp kigger tilbage på sin tid i Nato, fra han fik jobbet i 2011, synes han, at det har været både udfordrende og lærerigt at være en del af Foghs team.

- En krævende opgave, men på sin vis også til at håndtere, fordi man aldrig er i tvivl om, hvad han vil opnå.

- Faktisk gør han en dyd ud af at skrive det ned, og så kan man jo løbende gøre status på, om der leveres. Det passer mig faktisk glimrende - så er der styr på tingene, siger Jonas Torp.

Han fortæller, at operationen i Libyen, en markant ændring af missionen i Afghanistan, reformeringen af Nato og senest krisen omkring Ukraine har sat sit præg på hverdagen i Nato.

Oprindeligt er Jonas Torp uddannet journalist og har arbejdet på blandt andet Ritzau og Børsens finansredaktion.

0 kommentarer
Vis kommentarer