100 anholdt ved burger-hovedkvarter

Medarbejdere ønsker en mindsteløn på knap 82 kroner i timen hos burgergiganten McDonald's

100 personer er blevet anholdt under en demonstration foran McDonald's hovedkvarter i Chicago. De kræver en mindsteløn på 15 dollar - 82 kroner. Billedet er fra en lignende demonstration i Atlanta i sidste uge. (Foto: AP)
100 personer er blevet anholdt under en demonstration foran McDonald's hovedkvarter i Chicago. De kræver en mindsteløn på 15 dollar - 82 kroner. Billedet er fra en lignende demonstration i Atlanta i sidste uge. (Foto: AP)

Omkring 2000 personer mødte ifølge arrangørerne op og viste deres utilfredshed med burgerkæden McDonald's ved hovedkvarteret i Oak Brook ved Chicago onsdag.

Her på siden kan du blive guidet til at forstå det forvirrende McDonald's-ur. (Skærmbilleder fra McDonald's-video) Vagthund Tjek selv om din McD er for gammel

Her krævede demonstranterne en mindsteløn på 15 dollar i timen (knap 82 kroner, red.) og retten til at være organiseret i fagforeninger. 100 demonstranter blev anholdt.

Se også: Kvinde fandt uventet ingrediens i sin cheeseburger

En af burgerkædens ansatte, den 25-årige mor til to Jessica Davis, mener, at den administrerende direktør, Don Thompson, tjener sine millioner på bekostning af de ansatte.

- Vi er nødt til at vise McDonald's, at vi mener det, og at vi ikke giver os, siger hun.

Jessica Davis tjener 8,98 dollar i timen på en McDonald's i Chicago. Det svarer til en timeløn på 49 kroner.

Se også: Skam jer: Hele plejehjemmet fik McDonalds mad

Burgerkæden offentliggør ikke den gennemsnitlige løn for medarbejderne, men ifølge Bureau of Labor Statistics tjener landets 3,5 millioner ansatte i fastfoodbranchen gennemsnitligt 8,83 dollar i timen.

USA's præsident, Barack Obama, har opfordret Kongressen til at hæve landets mindsteløn til 10,10 dollar i timen fra det nuværende 7,25 dollar. Flere stater har dog indført en mindsteløn, der er højere end den føderale.

Heidi Barker Sa Shekhem, der er talskvinde for McDonald's, udtaler, at firmaet holder øje med mindsteløns-debatten.

- 15 dollar er urealistisk, men vi ved, at mindstelønnen vil stige med tiden, siger hun.

Se også: Fedtet burgerkæde udvider i Jylland

Sidste år havde McDonald's-direktøren en indtjening på omkring 9,5 millioner dollar.

0 kommentarer
Vis kommentarer