Venstre-kilder: Sponsor betalte en del af Løkkes tøj

Hvor stor en del af tøj-regningen, som Venstre har fået en ukendt sponsor til at betale, står ikke klart

Sponsor-oplysningen vækker opsigt i partiets bagland. (Foto: Mik Eskestad)
Sponsor-oplysningen vækker opsigt i partiets bagland. (Foto: Mik Eskestad)

En del af regningen på 152.000 kroner for tøj til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er blevet betalt af en sponsor, skriver Jyllands-Posten.

Partiet har indtil videre fortalt, at det betalte regningen fra tøjbutikken Zornig på Frederiksberg, og at Lars Løkke Rasmussen derefter købte en del af beklædningsgenstandene for at bruge dem privat.

Oplysningen om sponsoren kom frem på mødet i Venstres forretningsudvalg tirsdag, hvor der blev givet fuld opbakning til formanden, bekræfter mødedeltagere over for Jyllands-Posten.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har været hovedperson i en lang række bilagsskandaler igennem årene. Her får du overblik over dem alle (Foto: Henning Hjorth) Tæt på Revisorens værste mareridt: Her er alle Løkkes bilagsskandaler

Det er dog uklart, hvor stor en del af regningen, sponsoren har betalt, hvem sponsoren er, og hvornår aftalen om sponsoratet blev indgået.

- Vi fik at vide, at der var en sponsor, der betalte det meste af beløbet, siger en af Jyllands-Postens kilder.

En anden kilde siger, at sponsoratet dækkede omkring halvdelen af omkostningerne, der beløb sig til 72.000 kroner i 2011 og 79.500 kroner i 2010. Og en tredje kilde slår fast, at der ikke er "noget odiøst i", at der er sponsorer inde over tøjkøbet - for der er mange sponsorer i Venstre.

Lars Løkke får mange spørgsmål om sit tøj. (Foto: Martin Lehmann) Tæt på Overblik: Løkkes nye bilagssag

Ifølge flere af de kilder, som Jyllands-Posten har talt med, betalte Venstre tøjet i første omgang, hvorefter der blev fundet en sponsor.

Sponsor-oplysningen vækker dog opsigt i partiets bagland, hvor der bliver opfordret til, at partiet giver klare svar og fremlægger dokumentation.

- Der er så mange uldne ting i sagen, at det ville være rart, hvis Venstre viste sig som det parti, jeg holder af, og lægger det hele på bordet. Vi kan ikke blive ved med at leve med, at der hele tiden kommer lidt nyt frem, siger tidligere folketingsmedlem Preben Rudiengaard (V).

0 kommentarer
Vis kommentarer