EU-gakgak: 315.000 kroner fra EU til sejlende cykelsti

EU smed flere hundrede tusinde i kassen, så danske cyklister kunne sejle fra Kalvehave på Sjælland til Møn

Voilà: 315.000 kroner EU-støttet sejlende cykelsti. Foto: Privat
Voilà: 315.000 kroner EU-støttet sejlende cykelsti. Foto: Privat

SE INDSLAGET HEROVER

Ekstra Bladet sætter i disse dage fokus på de mange milliarder kroner, som EU hvert år smider efter projekter i landdistrikterne i Europa.

Langt fra EU’s hovedsæde i Bruxelles ligger en lille dansk færge, som ikke umiddelbart ser ud til at have meget med den Europæiske Union at gøre.

Men i efteråret 2009 ansøgte en gruppe bådentusiaster på Møn om EU-støtte til projektet ’Færgen Møn – den sejlende cykelsti’.

– Vi ville gerne bevare færgen, som er den sidste af sin slags. Men vi manglede økonomien, og den kunne vi kun opnå ved at bruge færgen til noget, fortæller Karsten Sørensen, der er formand for den venneforening, som frivilligt tager sig af driften af skibet.

Derfor fik færgen et nyt flot formål; den skulle sejle cyklister fra Kalvehave på Sjælland til Stege på Møn, og så smed EU 315.000 kroner i kassen til istandsættelse og sikkerhedsgodkendelse.

Sejler samlet i to uger om året
Desværre er færgen kun til cyklister, der cykler lørdag og søndag, hvor den frivillige organisation kan finde kaptajner til at sejle færgen. Og så er det i øvrigt også kun i weekenderne i skolernes sommerferie, at du kan komme med.

I alt bliver det altså til under 14 dages samlet sejlads for den lille sejlende cykelsti på Møn.

Heldigvis findes det gamle alternativ for cyklister, der vil fra Møn til Sjælland, stadig. Nemlig Mønbroen, der kan servicere cyklisterne året rundt.

Siden færgens første tur i sommeren 2011 har driften genereret underskud de første to år og er først på tredjeåret kommet ud på den anden side med et overskud på 12.000 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer