Storstrejke i TDC

Over hele landet er TDC-installatører gået hjem i vrede over, at de har udsigt til lavere lønstigninger end cheferne i TDC

TDC's installatører har nedlagt arbejdet i protest over, at ledelsen vil spise dem af med minimale lønstigninger (foto: Torben Åndahl)
TDC's installatører har nedlagt arbejdet i protest over, at ledelsen vil spise dem af med minimale lønstigninger (foto: Torben Åndahl)

De TDC-ansatte installatører er gået hjem, og det betyder, at danskere, der har booket en installatør til eksempelvis bredbånd må vente forgæves efter at få det installeret.

Der er ifølge TDC tale om en overenskomtsstridig arbejdsnedlæggelse.

Ifølge Dansk Metal, der organiserer installatørerne, er de gået hjem, fordi de er vrede over, at TDC kun vil tilbyde dem en lønstigning på under en procent, ligesom ledelsen vil have lov til at fordele lønnen.

- Forhandlingerne er gået i hårdknude, og vi ligger langt fra hinanden. Vi vil gerne have en stigning, som matcher inflationen og gerne mere, og det har ledelsen sagt, at den ikke vil give. Deres udspil ligger på under en procent, og det kan vi ikke acceptere, siger Carsten Dyring Nielsen, der er næstformand i Dansk Metal Teleøst.

Får mindre end chefer
Installatørerne er også fortørnede over, at akademikerne og lederne i TDC ifølge Dansk Metal har fået lønstigninger på 1,3 og 1,4 procent.

- Samtidig genererer vi overskud, og der bliver hevet masser af penge ud til aktionærerne i udbytte. Det er urimeligt, at vi fortsat skal have vores købekraft udhulet med minimale lønstigninger, som slet ikke følger de generelle prisstigninger i samfundet, siger Carsten Dyring Nielsen.

Rasmus Avnskjold, presserådgiver for TDC, bekræfter, at der der er en konflikt, men han vil ikke gå i detaljer med det.

- Jeg kan kun sige, at der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. De kunder, der bliver berørt af det, kontakter vi, men mere vil jeg ikke fortælle, siger han.

Carsten Dyring Nielsen fortæller, at flere installatører har sagt, at de vil nedlægge arbejdet frem til onsdag morgen. Han fortæller også, at det er over hele landet, at de har nedlagt arbejdet. Det anslås at dreje sig om flere hundrede installatører.

0 kommentarer
Vis kommentarer