Hund i frit fald ud fra Alperne

Whisper blev den første 'wingsuit BASE jumping-hund' i verden, da den blev spændt fast på sin ejer og faldt knap 4000 meter

Hunde kan flyve.

Eller det kunne fire-årige Whisper hvert fald i nogle sekunder, da den blev den første 'Wingsuit BASE jumping'- hund i verden.

Whisper, som er en australsk kvæghund, fløj fra Eiger, som er et særligt bjerg i de Scheweiziske Alper og landede trygt og godt sammen med sin ejer Dean Potter.

Dean Potter driver firmaet 'Whisper Films', og i august 2013 spændte han Whisper fast med et kamera, der kunne indfange hunden, når Dean Potter kastede sig ud med hunden på ryggen fra Eiger-bjergnet, der er knap 4000 meter højt, det skriver NBC Bay Area.

Efterfølgende har den 46 sekunders lange video af Whisper og Potter tiltrukket mere end 1 million visninger på Youtube, siden den blev offentligtgjort 27. maj 2014.

Også på Instagram har flere tusinde trykket 'like' om billederne af Whisper, som bliver kastet op i luften og klamrer sig til en bjergbestigningsrebet.

Vidoen er en del af en trailer for en ny film, der hedder 'When Dogs Fly' af Dean Potter.

Hunden elsker at flyve
Under flyveturen er den lille grå hund med brune ben iført sikkerhedsbriller og blå kasket og var spændt godt fast på rygsækken af Potter under det frie fald.

I slutningen af vidoen kan man se, hvordan whisper glædeligt hopper og slikker Potters kæreste Jen Rapp.

I et interview med Yosemite, forklarede Dean Potter, at hans hund elsker spring, og han mener, at Whisper er den første hund til at deltage i spring af denne art.

- Whisper gør, hvad hunde ønsker at gøre, siger han og tilføjer,

- Hun er bange for støvsugere, men tilsyneladende ikke for højder. Hvis hun ikke ønsker at gøre noget , løber hun væk. Og hun er hurtigere end os.

Potter forklarer, at hver gang han trækker wingsuitet ud, så er det som om, at Whisper ikke vil lade sin ejer hoppe uden hende.

Han fastslår i interviewet, at ingen dyreværnsaktivister nogensinde har angrebet dem.

I et National Geographic indlæg sidste år, skrev Potter, at han har brugt mere end 20 år på at bestige bemærkelsesværdige store vægge - uden reb. Han har også dyrket meget 'Slacklining' og 'BASE jumping' .

0 kommentarer
Vis kommentarer