Distortion: Hold op med at spytte på flaskesamlere

Når op mod 300.000 mennesker i den kommende uge fester igennem i Københavns gader, har arrangøren en bøn til deltagerne: Hold op med at chikanere flaskesamlerne

Distortion tiltrækker alle typer mennesker. Også flaskesamlere, som desværre bliver behandlet rigtig skidt af de øvrige deltagere. (Arkivfoto: Jesper Mortensen)
Distortion tiltrækker alle typer mennesker. Også flaskesamlere, som desværre bliver behandlet rigtig skidt af de øvrige deltagere. (Arkivfoto: Jesper Mortensen)

På onsdag 4. juni er det endnu en gang blevet tid til den årlige, københavnske gadefest Distortion, som i år vælter bl.a. Nørrebro og Vesterbro, inden det hele sluttes af med hygge i hele byen på søndag.

Selv om hundreder af tusinder af københavnere og turister vælter rundt mellem hinanden, har Distortion ry for at være næsten uforståeligt fredelig. Der indløber ifølge politiet så godt som ingen voldsanmeldelser, og folk opfører sig helt igennem eksemplarisk.

Og så desværre ikke alligevel.

Spytter på flaskesamlere
For ifølge arrangørerne kan mange deltagere ikke finde ud af at opføre sig civiliseret over for de mange flaskesamlere, der typisk er hjemløse og/eller udlændinge, og som bevæger sig frem og tilbage i mylderet for at tjene penge på kasserede flasker og dåser.

- Vi hører desværre meget om, at pantsamlerne bliver chikaneret af gæsterne. Det er ret ubehageligt, og der vil vi virkelig gerne opfordre til, at man opfører sig ordentligt, siger Distortions presseansvarlige, Emil Kragh-Schwarz, til Ekstra Bladet.

Der er talrige eksempler på, at folk har både talt grimt til flaskesamlerne, er blevet vrede over, at de overhovedet var til stede og ligefrem spyttet på dem.

Uddeler veste
For at ændre folks syn på flaskesamlernes eksistensberettigelse har Distortion-arrangørerne i år uddelt officielle veste til en række flaskesamlere. Det er sket i samarbejde med Nødherberg Grace.

Distortion starter onsdag på Nørrebro, hvor bl.a. Morten Breum optræder gratis. Torsdag indtages Vesterbro, fredag er der fest på havnen, og lørdag er der Final Party på Refshaleøen.

DISTORTION 2014

Distortion er en årligt tilbagevendende byfest i København, hvor der festes på gaderne om dagen, og på diskoteker og klubber om aftenen og natten.

Med mere end 300.000 deltagere i fjor er det Danmarks suverænt største gadefest. Den har eksisteret siden 2000.

Festen bliver betalt via bl.a. sponsorater, ølsalg og gadearmbånd, som alle deltagere opfordres af arrangøren til at købe for at støtte op om konceptet. De sælges bl.a. i 7-eleven og via Distortions hjemmeside.

Årets program:

Onsdag: Nørrebro. Her spiller bl.a. Morten Breum op til dans.

Torsdag: Vesterbro. Her spiller bl.a. Pede B. og DJ Noize samt Wafande og Marwan.

Fredag: Havnefest.

Lørdag: Final Party. Ugens største fest, hvor en lang række populære kunstnere optræder. Deriblandt Hudson Mohawk, Prodinsky, Club Chaval, When Saints Go Machine, Mykki Blanco, Gilli, Klumben og Pharphar.

Søndag: Chill out. Hele byen slapper af - sammen.

1 af 2 Flaskesamlere er blevet upopulære skikkelser på både festivaler og i byerne. (Foto: Rasmus Baaner)
2 af 2 Distortion tiltrækker alle typer mennesker. Også flaskesamlere, som desværre bliver behandlet rigtig skidt af de øvrige deltagere. (Arkivfoto: Jesper Mortensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer