Advokat får kæmpebøde: Overfuser vidne på Facebook

Advokat Hans Boserup fra Sønderborg skal betale 100.000 kroner i bøde i Facebook-sag - og 50.000 kroner i bøde i en helt anden sag

Advokat Hans Boserup fra Sønderborg har overtrådt god advokatskik.Og nu kræver Advokatnævnet 100.000 kroner. (Foto: Erik Kragh).
Advokat Hans Boserup fra Sønderborg har overtrådt god advokatskik.Og nu kræver Advokatnævnet 100.000 kroner. (Foto: Erik Kragh).

En af Danmarks mest omstridte advokater, Hans Boserup fra Sønderborg, har nu endnu engang fået en bøde af Advokatnævnet for groft at have overtrådt god advokatskik.

- Betal 100.000 kroner, lyder afgørelsen fra Advokatnævnet.

- Nej, det vil jeg ikke. Nu går jeg i retten med sagen. Min ytringsfrihed er krænket, siger Hans Boserup til Ekstra Bladet.

Denne gang har Hans Boserup - ifølge Advokatnævnet - groft overtrådt god advokatskik ved at kontakte en 58-årige kvinde, C.S., på Facebook.

Den 58-årige kvinde vidnede i december sidste år i retten i Sønderborg i en omfattende voldtægtssag, hvor hendes datter angiveligt var et af ofrene.

Hans Boserup var advokat for den tiltalte gerningsmand, som senere blev frikendt for dette forhold. Han blev dog kendt skyldig i voldtægt i en anden del af det omfattende sagskompleks, der omfattede flere unge kvinder.

Sendte venneanmodning til kvinden
Efter at den 58-årige kvinde var blevet afhørt i retten, sendte Hans Boserup en venneanmodning til kvinden på Facebook. Han ville kommentere et harmdirrende indlæg, som hun havde skrevet på Facebook og på den lokale avis' debat-blog.

Hans Boserup skrev blandt andet: Men C....(navn udeladt, red.) er du også tilfreds med, at retten mente, at du og C (datterens navn, red.) løj under straffeansvar? Jeg tror, at I bliver tiltalt og straffen er normalt 60 dages ubetinget fængsel.

Hans Boserup har for længst anmeldt mor og datter til politiet for at have løjet i retten. De to er dog ikke blevet afhørt eller sigtet endnu.

Er blevet overfuset
- Jeg synes, at hans opførsel er fuldstændig grotesk. En advokat kan da ikke tillade sig at overfuse en på den måde på Facebook. Når man ser Boserup i en retssal, så er det jo nærmest som at være i Cirkus Benneweis. Jeg er meget tilfreds med Advokatnævnets afgørelse, siger den 58-årige C.S.

Advokat Hans Boserup agter nu at gå i retten med Advokatnævnets kendelse.

- Nævnet begrænser min ytringsfrihed. Jeg har alene varetaget min klients interesser ved at kommentere vidnets skriverier. Jeg synes faktisk, at min kommentar var yderst sober, siger Hans Boserup til Ekstra Bladet.

Det er meget groft
Ifølge Advokatnævnet burde Boserup ikke have skrevet om sagen på et sted, der var tilgængelig for andre. Nævnet bemærker også, at Hans Boserup har tidligere haft adskillige andre sager, hvor han har overtrådt god advokatskik.

- Jeg mener, at jeg påviste i retten, at mor og datter løj om en graviditet og en fødsel på Kolding Sygehus, som formentligt aldrig har fundet sted. Det er meget groft og derfor meldte jeg omgående sagen til politiet. Jeg er bestemt ikke tilfreds med Advokatnævnets afgørelse, fastslår Hans Boserup.

Det ville jeg ikke gøre
Mette Grith Stage er advokat for den 58-årige kvinde, der ønsker at være anonym af hensyn til datteren og voldtægtssagen.

- Jeg ville aldrig selv kontakte et vidne via Facebook og fremkomme med en sådan beskyldning. Det kommer ikke bag på mig, at en sådan fremgangsmåde er uforenelig med god advokatskik. Jeg ønsker dog ikke at kommentere Advokatnævnets sanktion. Jeg har i stedet noteret mig, at min klient er tilfreds med afgørelsen, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Hans Boserup har efter eget udsagn haft omkring 10-12 sager i Advokatnævnet, som han stort set alle har tabt.

Advokatnævnet har i øvrigt netop også afsagt kendelse i en anden sag. Her har Hans Boserup også overtrådt god advokatskik - men skal dog kun betale 50.000 kroner i bøde.

1 af 2 Advokat Mette Grith Stage repræsenterer den overfusede kvinde.(Foto: Stage.as)
2 af 2 Advokat Hans Boserup fra Sønderborg har overtrådt god advokatskik.Og nu kræver Advokatnævnet 100.000 kroner. (Foto: Erik Kragh).
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere