Kina lover CO2-reduktioner fra 2016

For første gang vil Kina nu forpligte sig til absolutte begrænsninger af CO2-udslippet i fremtiden

For første gang nogensinde lover de kinesiske ledere nu at gennemføre nedskæringer i Kinas udledning af drivhusgassen CO2.

Det skal ske i forbindelse med landets næste femårsplan fra 2016, oplyser He Jiankun, formand for Kinas rådgivende komité om klimaforandringer, på en konference i hovedstaden Beijing.

Kina overhalede USA som verdens største CO2-udleder i 2006. Løftet om at skære i udledningen af drivhusgasser kommer blot én dag efter præsident Barack Obamas erklæring om, at USA vil sætte nye mål for at bremse kraftværkernes udslip af drivhusgasser.

Tilsagnene fra Washington og Beijing skaber nyt håb om fremskridt i de globale klimaforhandlinger, som i årevis har været lammet af de to CO2-giganters uvilje mod at påtage sig internationale forpligtelser.

Væksten i CO2-udledningen fra det stærkt kulafhængige Kina vil dog sandsynligvis fortsætte helt frem mod 2030.

Men ved at opstille absolutte mål i stedet for at binde CO2-udledningen til den økonomiske vækst vil Kina regulere udslippet skrappere end hidtil, så udledningen ikke kommer helt ud af kontrol.

Verdens lande mødes i Bonn 4.-15. juni for at gøre fremskridt mod en ny global FN-aftale om klimaet. Den skal efter planen indgås på topmødet COP21 i Paris i 2015. Bonn-mødet er primært for embedsmænd, men den 5. og 6. juni er afsat til ministerdrøftelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer