Nykredit over nederlag i Højesteret: Vi er skuffede

Skuffelse over nederlag i sag om pris på boliglån hos Nykredit, som tager højesteretsdom til efterretning.

Realkreditgiganten Nykredit går glip af store summer for at tage sig af danske boligejeres lån, efter at Højesteret tirsdag har slået fast, at Nykredit ikke må hæve prisen på boliglån for tusindvis af kunder, der kom til selskabet før 2012.

Dermed er der sat et skuffende punktum i den årelange sag om Nykredits bidragssatser, lyder det fra selskabet.

- Vi er selvfølgelig skuffet over resultatet, ikke mindst fordi vi fik fuldt medhold i sagen i Sø- og Handelsretten, men tager dommen til efterretning, siger Nykredits koncernchef Michael Rasmussen i en kommentar til dommen.

Det fremgår af højesteretsdommen, at Nykredit anslår sagens værdi til omkring en milliard kroner.

Dommen betyder ifølge Nykredit, at selskabet kun kan hæve bidragssatserne for privatkunder til markedsniveau med konkurrencemyndighedernes forudgående godkendelse.

Højesteret slår fast, at Nykredit er bundet af tilsagnet om at holde de såkaldte bidragssatser på en halv procent for kunder, der kom til Nykredit før 2012.

Bidragssatsen er den pris, som boligejere betaler realkreditinstituttet for at administrere boliglånet. Tilsagnet blev givet i forbindelse med Nykredits køb af Totalkredit i 2003 og var et krav fra konkurrencemyndighederne for at godkende fusionen.

Siden 1. april 2012 er al nyudlån til privatkunder i Nykredit-koncernen ydet via Totalkredit, og denne praksis fortsætter uændret, oplyser Nykredit.

Højesteret har tirsdag afsagt dom i bidragssagen. I dommen fastslås, at Nykredit Realkredit A/S

0 kommentarer
Vis kommentarer