TV: Udbryder-får gik løs i Vordingborgs gader

En fåreflok på 13 styk var tirsdag morgen løs i Vordingborgs gader

TV: Udbryder-får gik løs i Vordingborgs gader

Tirsdag morgen startede noget uldent for fåreejer Karina Kobold.

13 af hendes får var nemlig brudt ud af deres indhegning og taget på udflugt gennem gaderne i den sydsjællandske by Vordingborg.

- Jeg blev ringet op klokken 7 og spurgt, om det var mine får, der var løs. Det måtte jeg jo så ud og finde ud af, fortæller hun.

TV: Mæh! Kom med til VM i får

Fårene går på et offentligt område, så Karina Kobold frygtede først, at nogen havde glemt at lukke en låge i indhegningen. Det viste sig dog, at fårene havde taget turen gennem vandet.

- Når der bliver meget lavvande, kan de gå ud i vandet og på den måde komme rundt om indhegningen, fortælller Karina Kobold, der har oplevet en lignende situation for tre år siden.

Fra indhegningen gik turen til Vordingborg, hvor Tom Hansen fra parkforvaltningen i kommunen heldigvis var på pletten.

Ved hjælp af en spand mad fik han lokket de udbryderlystne får ned på byens fodboldstadion, hvor de græssede indtil Karina Kobold ankom med sin hyrdehund Fly.

Herefter gik det gennem byen og tilbage til indhegningen, hvor fårene er "ansat" af kommunen til at holde den giftige plante 'bjørneklo' nede. Det var dog ikke en helt nem tur, fortæller Karina Kobold.

TV: Lam ged på hjul charmer alle

- Fårene havde gået langt og var stressede. Folk har jo sikkert råbt af dem på deres vej gennem byen, og der har været biler og andre uvante ting. Inde på stadion stod også en hel skoleklasse, så selvom fårene godt vidste, hvad de skulle, da de så min hund, var det ikke helt nemt at få dem tilbage til indhegningen, siger Karina Kobold.

Men hjem kom de 13 får, og på trods af flere potentielt farlige situationer gennem Vordingborg kom alle - både får, hund og ejer - sikkert tilbage.

Karina Kobold har nu kontaktet Vordingborg Kommune, der har ansvaret for, at fårene ikke slipper ud igen.