Skal smides ud af spøgelsesblokke

Tre familier, som har nægtet at flytte fra deres lejligheder, skal ud senest 1. august

Tre familier, som har nægtet at flytte fra deres lejligheder i Gellerupparken i Aarhus, skal ud senest 1. august (Foto: Ernst Van Norde)
Tre familier, som har nægtet at flytte fra deres lejligheder i Gellerupparken i Aarhus, skal ud senest 1. august (Foto: Ernst Van Norde)

Tre store boligblokke i Gellerupparken/Toveshøj står foran nedrivning i forbindelse med helhedsplanen, der skal gøre ghettoen i Aarhus til en multifunktionel bydel. Familierne er blevet genhuset hovedsagelig i andre lejligheder i Gellerupparken.

Men tre familier har nægtet at lade sig flytte. I eftermiddag besluttede retten i Aarhus i en kendelse, at de tre familier skal være fraflyttet senest 1. august. Familierne 'skal anerkende, at Brabrand Boligforenings opsigelser 8. maj 2013 er berettigede og gyldige', hedder det i kendelsen.

Hver familie skal betale godt 14.000 kr. i sagsomkostninger til Brabrand Boligforening.

En af de tre blokke på Bentesvej er totalt fraflyttet og står klar til nedrivning. Én af de tilbageblevne familier bor alene i den anden blok, mens to familier er alene tilbage i den tredje.

De tre blokke har været udsat for voldsomt hærværk. Samtlige store vinduer i stueetagerne er blevet smadret og erstattet med spånplader.

De tilbageblevne tre familier har varslet, at de vil anke byrettens kendelse for at forlænge deres ophold i lejlighederne. Det vil samtidig forsinke den ambitiøse helhedsplan for bydelen.

0 kommentarer
Vis kommentarer