Skadestuer behandlede 73 fyrværkeriskader nytårsaften

Nytåret er særlig travlt på landets skadestuer. Også i år, hvor 73 blev behandlet for fyrværkeriskader

Landets skadestuer har som ventet haft ekstraordinært travlt på årets sidste aften, hvor mange danskere slår sig løs med krudt, druk og vilde fester.

- Man må sige, at det traditionen tro har været en travl vagt, men sammenlignet med de seneste to år har der været et uændret skademønster, siger læge Christian Svane, som havde vagten på Region Hovedstadens vagtcentral.

På landsplan har der været 73 fyrværkeriskader på skadestuerne. Det er forbrændinger og skader på hænder og i øjne, og de fleste skader er sket i hovedstadsområdet.

- Vi står for en betragtelig del af landets fyrværkeriskader, siger Christian Svane.

I Region Hovedstaden har der været 49 fyrværkeriskader fra klokken 18 nytårsaften til 06 nytårsmorgen. Det svarer til omkring ti procent af det samlede antal besøg på skadestuerne i københavnsområdet.

- Det er det samme niveau som de seneste to år. Antallet af skader er altså ikke steget på trods af de optimale forhold i forhold til at skyde fyrværkeri af, siger Christian Svane om nattens lune og tørre vejr.

- Man kunne godt have forventet et større antal skader, men det blev der altså ikke, siger han.

Ud af de 49 fyrværkeriskader i Region Hovedstaden var der 14 øjenskader, 21 håndskader, ni forbrændinger og fem andre slags skader.

- De sidste fem, som vi kalder "andre skader", kan godt være, hvis man er kommet mere alvorligt til skade, siger den vagthavende læge.

Af de mange fyrværkeriskader blev i alt syv indlagt med mere alvorlige øjenskader, lyder meldingen fra landets øjenafdelinger.

I alt fik Region Hovedstaden 542 opkald til 112, hvilket er samme niveau som de seneste år.

Akuttelefonen 1813, som fra midnat nytårsaften erstattede lægevagten, fik 829 opkald.