Annonce:
Annonce:

Militær bygger 'Iron Man'-dragter

Amerikanerne vil bygge skræmmende superhelte-dragter til sine soldater

Her ses skuespilleren Robert Downey Jr. som Tony Stark I filmen ‘Iron Man 3’. Nu vil USA bygge 'Iron Man'-dragter, som soldater skal have på i krig. (Foto: AP)
Her ses skuespilleren Robert Downey Jr. som Tony Stark I filmen ‘Iron Man 3’. Nu vil USA bygge 'Iron Man'-dragter, som soldater skal have på i krig. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Amerikanske soldater skal i 2018 kunne gå i krig iført dragter, der med det amerikanske forsvarsministeriums egne ord kan sammenlignes med den fiktive playboy milliardær og superhelt 'Iron Man's personlige outfit.

- En dragt, der er blevet sammenlignet med den båret af superhelten 'Iron Man', som tilbyder operatørerne bedre beskyttelse, forbedret ydeevne og forbedret situationsfornemmelse, lyder det i pressemeddelelsen fra verdens mest magtfulde militære institution.Dragterne vil være spækket med militærets højteknologi. (Foto: AP)
Dragterne vil være spækket med militærets højteknologi. (Foto: AP)


De præsenteres som 'exoskeletter' - samme betegnelse bruges om skallen på eksempelvis rejer og krebsdyr - og er altså en slags superrustning, der skal give soldaterne ekstra beskyttelse og øjeblikkelig adgang til en syndflod af overdådig militær teknologi.

Atombombe-general fyret efter tre dages vanvids-druk

Annonce:

- Vi vil have en omfattende samling af systemer til en fuld kamprustning, hvor vi samler et ydre skelet med det innovative, som displays til overvågning, helbredsovervågning, samt integrering af våben - en hel masse ting, som er forskere i den amerikanske hær har udviklet, spiller kraftigt ind, siger oberstløjtnant Karl Borjes.

- Det er en avanceret rustning. Det er kommunikation, antenner. Det er kognitive præstationer. Det er sensorer og miniature-kredsløb.

USA bomber naturparadis ved en fejl

Skal bruges i 2014
Programmet, som er døbt 'TALOS', blev offentliggjort tidligere på året, og i første omgang var det meningen, at man ville købe dragterne af en leverandør. Men nu har man altså besluttet, at denne proces er for langsom, og derfor vil forsvarsministeriet selv bygge dem med hjælp fra eksterne producenter. De oplyser, at de har fået henvendelser fra 80 forskellige firmaer, 10 universiteter og fire laboratorier, som alle vil være med.

- På grund af de tekniske udfordringer i projektet og en stram tidslinje, kommer regeringen til at tage mere ejerskab over dragterne, end normalt, siger projektlederen for TALOS, Michael Fieldson.

Prototypen af superhelte-dragten skal bruges i krig allerede i 2014.

TV: USA's superkrigsskib til 66 milliarder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: