Vildt vejr: Folk må ikke gå ud

New York er lukket ned efter kraftig sne

Både taxaer og busser er holdt op med at køre. (Foto: AP)
Både taxaer og busser er holdt op med at køre. (Foto: AP)

Når indbyggerne i New York vågner op fredag morgen, bliver det ikke nemt for dem at komme på arbejde og i skole. En kraftig snestorm har ramt den nordøstlige del af USA, og myndighederne opfordrer alle i delstaterne New York og New Jersey til at blive indendøre.

JFK Lufthavnen er lukket, oplyser den lokale tv-station NW1. Alle offentlige skoler er lukket. FN's hovedkvarter er lukket. Man forventer at både taxaer og busser stopper deres kørsel på vejene. 1700 sneplove er sendt på gaden. Mange forretninger holder lukket, da det er for besværligt at komme frem, fortæller Ekstra Bladets udsendte i New York.

. Meteorologerne forventer, at temperaturerne i delstaten New York i løbet af det kommende døgn falder til minus 12 grader, mens der kan falde op til 25 centimeter sne mange steder. Dog er der indrapporteret op til 53 cm i byen Boxford nord for Boston.

Folk frygter mest af alt kuldegraderne. Det har fået New Yorks nye borgmester Blasio til i en tale i går at advare mod improviserede opvarmningsmuligheder for folk, som ikke har varme i deres bolig. Han frygter for eksempel, at folk lader gaskomfuret stå tændt eller bruger opvarmnings-alternativer, der i værste fald kan føre til kulilteforgifning.

Folk opfordres også til at hjælpe ogholde øje med hjemløse i byen.

1 af 7 Nogle mennesker går tur i Leonard Gordon Park i Jersey City. (Foto: AP)
2 af 7 Masser af sne har gjort det muligt at kælke i Leonard Gordon Park i Jersey City. (Foto: AP)
3 af 7 Brooklyn Bridge i New York under snestorm. (Foto: AP)
4 af 7 Bilerne er dækket af sne og det er svært at komme frem på vejene. (Foto: AP)
5 af 7 Flere steder er der faldet over 25 cm. sne. (Foto: AP)
6 af 7 (Foto: AP)
7 af 7 Både taxaer og busser er holdt op med at køre. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer