Læge erkender: Jeg stjal og solgte babyer

Prisen svingede mellem 900 og 20.000 kroner for en baby, når læge solgte nyfødte til mellemmænd

Zhang Shuxia er på anklagebænken i byen Weinan i en alvorlig sag om menneskehandel med nyfødte. (Foto: Zuma Press)
Zhang Shuxia er på anklagebænken i byen Weinan i en alvorlig sag om menneskehandel med nyfødte. (Foto: Zuma Press)

En kinesisk læge fra den nordlige Shaanxi-provins har i retten erkendt, at hun stjal babyer fra det hospital, hvor hun arbejdede, og solgte dem til menneskehandlere, skriver AP.

Lægen, Zhang Shuxia, bildte nybagte forældre ind, at deres barn havde et medfødt handicap og overtalte dem herefter til at opgive deres børn, kom det frem i retten.

Ifølge anklageskriftet solgte lægen syv babyer til mellemmænd i perioden november 2011 til juli 2013.

Seks af syv babyer er siden blev reddet, mens den sidste omkom efter at være blevet solgt for knap 900 kroner.

Zhang Shuxia blev afsløret, da en mor fattede mistanke om hendes bedrag. Ifølge det officielle kinesiske nyhedsbureau Xinhua viste politiets efterforskning, at lægen havde taget babyen med hjem og solgt den videre for knap 20.000 kroner, samme aften. Køberen skal angiveligt have forsøgt at sælge babyen videre for cirka en halv million kroner.

Sagen har været med til at afsløre et større kriminelt netværk, der har handlet med mennesker og børn i flere kinesiske provinser.

Handel med babyer er et stort problem i Kina til trods for, at forbrydelsen kan give dødsstraf. Årsagen er, at mange familier er traditionsbundne og foretrækker drengebørn. Samtidig spiller landets et-barns-politik en afgørende rolle.

Der er endnu ikke faldet dom endsige afmålt straf i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer