Kaput-telefon 1813: Der mangler masser af læger

- Det er simpelthen ikke en ordentlig måde at gennemføre den nye afløser for vagtlægeordningen på, fastslår Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti

Følg Samfund

Noget tyder på, at det regulære kaos, der i løbet af 1. nytårsdag har udspillet sig på den nye Akuttelefon 1813 i hovedstadsområdet vil fortsætte.

Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti i regionsrådet oplyser, at der mangler hele 99 læger i vagtplanen de næste fjorten dage, hvis det hele skal gå op.

- Jeg har søgt aktindsigt i bemandingsplanerne. De viser, at der idag onsdag manglede17 læger i vagtplanen og at der i løbet af de næste fjorten dage mangler hele 99 læger. Det er simpelthen ikke en ordentlig måde at gennemføre den nye afløser for vagtlægeordningen på, fastslår Kenneth Kristensen Berth overfor Ekstra Bladet.

Massivt flertal
Der var i sin tid et massivt flertal for at afskaffe lægevagtordningen i det gamle regionsråd. Kun Dansk Folkeparti og De Konservative stemte imod planerne om at indføre Akuttelefonen, der bemandes af både sygeplejersker og læger.

- Det er simpelthen ikke muligt efter min mening at gennemføre en så omfattende ændring på kun et halvt år. Regionen har sat sig selv på en nærmest umulig opgave. For der er slet ikke nok læger at tage af. Jeg er også meget irriteret over at regionrådsmedlemmerne så sent som den 20. december fik at vide, at der var styr på alt. Jeg nægtede at tro på det og derfor søgte jeg aktindsigt i vagtplanerne.

Jeg synes, at det er stærkt bekymrende, at vi åbenbart ikke kan stole på de oplysninger, som vi får fra embedsmændene, siger Kenneth Kristensen Berth til Ekstra Bladet.

Følger det nøje
I konstitueringsaftalen mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er det aftalt, at situationen med Akuttelefonen skal følges nøje måned for måned.

- Og hvis det her fortsætter, som det er startet, så er det klart at Dansk Folkeparti tager det tunge skyts frem. Måske kan vi blive nødt til at gå tilbage til den gamle model, fastslår regionrådspolitikeren.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden Svend Hartling siger til Ekstra Bladet, at han ikke kan genkende tallet på de 99 manglende læger.

- Tallet ændrer sig hele tiden. Vi ansætter løbende nye læger. Men når det er sagt, så er de lange ventetider på telefonen 1813 naturligvis ikke tilfredsstillende. Vi justerer hele tiden og allerede de næste dage vil situationen forbedre sig, siger Svend Hartling.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind