Annonce:
Annonce:

Hundeflugter 15-doblet i nytåret

Stigning i antallet af bortløbne hunde, der skræmt af fyrværkeri løber hjemmefra - Dyrenes Beskyttelse mener, at perioden, hvor det er lovligt at fyre af, bør kraftigt reduceres

Annonce:
Følg Samfund

Menneskets bedste ven er ikke ligefrem gode venner med nytårsaften. For når det buldrer og brager og raketter og heksehyl fylder vinterluften på henholdsvis det gamle års sidste dag og det nye års første, går der panik i de firbenede.

Politimand straffes i sagen om hunden Thor

Således registrerede Dyrenes Beskyttelse en markant stigning i antallet af bortløbne hunde fra 35 i 2012/2013 til 46 i 2013/2014. Til sammenligning modtager vagtcentralen hos Dyrenes Beskyttelse på en almindelig hverdag kun to-tre opkald om bortløbne hunde. Dermed var den seneste statistik om antallet af frustrerede ejere og deres forskræmte hunde 15-doblet i døgnene 31.12 og 1.1 i forhold til en almindelig hverdag.

Annonce:

- Det er synd for både dyr og ejere. Det bedste, man kan gøre, er at holde hundene inde og i videst muligt omfang at forberede dem på lydene og larmen, der følger med fyrværkeri, siger leder af vagtcentralen hos Dyrenes Beskyttelse, Claus Wiingaard, til Ekstra Bladet.

Lovligt alt for længe
Det er lovligt at fyre krudt af i Danmark i perioden fra 1. december til og med 5. januar. Den periode burde ifølge Claus Wiingaard reduceres markant til glæde for både hunde og de mange andre dyr, der skræmmes af fyrværkeriet.

- Vi mener, at mere end en måneds tilladelse til at fyre af er alt for lang en periode. Det burde begrænses til at vare et par dage, siger Claus Wiingaard og tilføjer, at også landbrugsdyr og vilde dyr i naturen bliver bange og stressede af bragene i den 36 dage lange periode, hvor affyring er tilladt.

Hund redder far og søn fra brand

Udover at indskrænke perioden, hvor det er lovligt at fyre af, mener Dyrenes Beskyttelse også, at hundeejerne bør blive bedre til at forberede hundene på den årlige folkefest med angstfremkaldende brag.

- Køb et lydbånd med fyrværkeri og begynd at afspille det i hjemmet allerede i november, råder Claus Wiingaard.

Annonce:

Giv dem motion
Det koster en hundeejer 2000 kroner i bøde, når et firbenet familiemedlem har taget flugten. Der er registreret cirka 550.000 hunde i Danmark. Kun antallet af katte er højere med cirka 650.000 registrerede på dansk grund. Hvis de bortløbne hunde bærer halsbånd og har chip i øret, er chancen for en genforening med ejeren altid større.

Sussi viste heltemod efter voldsorgie

Dyrenes Beskyttelse har flere gode råd til, hvordan hunde- og katteejere kan komme igennem nytåret med så få gener som muligt:

1. Sørg for at hunden får så megen motion om formiddagen, at den er træt om aftenen.

2. Luft hunden i snor, idet den kan løbe væk, hvis den forskrækkes af et højt brag. Tag ikke hunden med ud, når fyrværkeriet er på sit højeste.

3. Hvis du har en udekat, så hold den inde nytårsaften og sørg for, at kattelemmen er lukket.

Hund fik ilt efter brand

4. Hvis hunden eller katten vil gemme sig under sengen, skal de have lov til det. Hiv dem ikke ud fra gemmestedet, så stresser de blot endnu mere.

5. Hvis hund eller kat stikker af, kan du efterlyse dem på forskellige facebook-sider eller via hjemmesiden hos Dyrenes Beskyttelse. Du kan også ringe til organisationens døgnåbne vagtcentral på telefonnummer 1812.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: