Polarskib sidder fast i isen: Får ingen hjælp

Et tredje forsøg på at redde et skib med polarturister er slået fejl

Det russiske skib Akademik Shokalskij har siden juleaftensdag været fanget af is. (Foto: AP)
Det russiske skib Akademik Shokalskij har siden juleaftensdag været fanget af is. (Foto: AP)

En snestorm har forhindret en australsk isbryder i at nå frem til et skib med 74 passagerer og besætningsmedlemmer, der er strandet ud for Antarktis, oplyser BBC.

De mange forskere og turister på det russiske skib Akademik Shokalskij har siden juleaftensdag været fanget af is omkring 100 sømil øst for den franske sydpolsbase Dumont D'Urville.

Den australske isbryder Aurora Australis var på vej til det nødstedte skib, men en snestorm tvang mandag skibet til at vende om, da det befandt sig 10 sømil fra skibet.

- Vejrforholdene betyder, at det ikke er sikkert at fortsætte, så skibet er tilbage i åbent hav, siger talskvinde for de australske marinemyndigheder Lisa Martin.

Det er tredje gang, at en isbryder må opgive forsøget på at bane sig vej gennem den tykke is til Akademik Shokalskij.

De australske myndigheder overvejer nu at hente passagererne med helikopter, men det bliver ikke foreløbig, lyder det.

- Vi kan ikke flyve helikoptere ind under disse forhold. Der er intet, vi kan gøre på nuværende tidspunkt, siger Martin.

Akademik Shokalskij medbringer videnskabsfolk og turister fra Australien og New Zealand, der følger den antarktiske rute, som ekspeditionslederen Douglas Mawson sejlede for over 100 år siden.

Videnskabsfolkene på det russiske skib har udført de samme undersøgelser, som Mawsons gruppe udførte på Australiens Antarktiske Ekspedition fra 1911 til 1914.(Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)


0 kommentarer
Vis kommentarer