Sådan rammer USA's polarchok Danmark

Amerikansk lavtryk sender varme vinde mod Danmark

Den amerikanske isvinter har sendt et lavtryk ud over Atlanterhavet, der vil bringe regn til Danmark. (Foto: AP/ Polfoto)
Den amerikanske isvinter har sendt et lavtryk ud over Atlanterhavet, der vil bringe regn til Danmark. (Foto: AP/ Polfoto)

Danmark bliver i de kommende dage påvirket af et lavtryk, der har sendt et kuldechok gennem store dele af USA, oplyser Thomas Alsbirk, meteorolog fra Vejret.dk.

Men hvor snestormen Hercules har lagt USA i dybfryseren med rekordlave minusgrader, kommer der til gengæld usædvanlig varm luft ind over Danmark.

Ifølge meteorolog Thomas Alsbirk fortsætter det våde vintervejr i denne uge med temperaturer, der holder sig pænt over frysepunktet.

- Lavtrykket bevæger sig hen over Atlanten og sender mild luft og regn ind over Danmark. Det bliver fugtigt og snasket det meste af ugen, siger Thomas Alsbirk.

Sådan er ugen også startet.

- Det meste af Jylland har regn og nedbøren breder sig i løbet af formiddagen videre mod øst, siger meteorologen til Ekstra Bladet.

Tirsdag og onsdag byder på både sol og byger med milde temperaturer, inden et nyt regnvejr rammer Danmark torsdag.

Fredag kommer der lidt byger og sol, og temperaturerne kommer til at ligge mellem tre og syv graders varme – koldest mod nord.

TV: New York lammet af sne og kulde

Vinteren har været anderledes kold i USA. Siden nytår har en række delstater været ramt af kraftige snefald og iskolde vindstød. Flere mennesker har mistet livet i kulden.

140 millioner mennesker er påvirket af den arktiske kulde, og mandag holder skoler i blandt andet Chicago og Minneapolis lukket, da det er for farligt for børnene at bevæge sig ud.

Meteorologerne forventer, at temperaturerne vil falde til omkring minus 24 grader i Chicago og Indianapolis, mens termometeret vil vise minus 34 grader i Minneapolis.

Amerikanske meteorologer advarer om blæsevejret kan få kulden til at føles som minus 51 grader nogle steder.Snemand: Lee Tuttle, 66, er fotograferet, mens han skovler sne på Miller Road i Flint, Michigan, hvor kulden er ekstrem. (Foto: AP)
Snemand: Lee Tuttle, 66, er fotograferet, mens han skovler sne på Miller Road i Flint, Michigan, hvor kulden er ekstrem. (Foto: AP)
(Foto: AP)
(Foto: AP)