Annonce:
Annonce:

Domstole høster tilfredshed hos brugere

Advokater, vidner og domsmænd er blevet mere tilfredse med domstolene siden 2009, viser ny undersøgelse

Annonce:
Følg Samfund

Tilfredsheden med Danmarks domstole stiger, og ni ud af 10 personer, der har været i kontakt med retssystemet, er tilfredse med den oplevelse, de har haft.

Det viser en ny undersøgelse, hvor over 8000 personer lige fra tiltalte til vidner, advokater, anklagere og domsmænd har svaret på spørgsmål om rettens effektivitet og service. Resultatet glæder direktør i Domstolsstyrelsen, Charlotte Münter.

- Vi er både glade for og meget stolte af resultatet af undersøgelsen, som viser, at brugernes tilfredshed i mødet med domstolene er steget på stort set alle områder siden 2009.

- Men vi er også ydmyge, for undersøgelsen peger ligeledes på områder, hvor vi skal gøre det endnu bedre, hvis vi fortsat skal gøres os fortjent til den tillid og respekt, der vises os, siger Charlotte Münter i en pressemeddelelse.

Annonce:

92 procent af alle brugerne er tilfredse med retten generelt. Det er en forbedring på 13 procentpoint i forhold til 2009, hvor andelen af tilfredse brugere lå på 79 procent.

80 procent af alle brugere er tilfredse med rettens sagsbehandling, hvilket er en fremgang på 17 procentpoint i forhold til 2009, da tallet var 63 procent.

Den nye undersøgelse viser også, at der er enighed hos alle parter og faggrupper om tilfredshed med retten generelt og med rettens medarbejdere, mens der på andre områder er stor forskel på, hvordan de forskellige brugergrupper bedømmer retterne.

For eksempel skiller advokaterne sig markant ud, hvad angår tilfredshed med sagsbehandlingstider.

Hvor 89 procent af anklagerne er tilfredse med sagsbehandlingstiderne, er det tilsvarende tal for advokaterne således kun 67 procent. En del advokater mener altså, at sagsbehandlingstiden ved retten er for lang i dag.

Både retterne og Domstolsstyrelsen er opmærksomme på, at der nogle steder stadig er for lange sagsbehandlingstider.

Annonce:

- Sager, der trækker ud, kan være frustrerende for alle parter, og kortere sagsbehandlingstider er derfor også et af vores vigtigste mål, siger Charlotte Münter.

Sagsbehandlingstiderne ved retterne er blevet langt kortere siden 2009, og den seneste statistik fra tredje kvartal 2013 viser, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er markant reduceret for straffesager og fogedsager, og det går den rigtige vej for civile sager.

Der går nu i gennemsnit knap fire måneder, fra anklagemyndigheden rejser tiltale i en straffesag, til den tiltalte får sin dom i domsmandssager ved byretterne. Det er næsten seks uger hurtigere end i 2010, da sagsbehandlingstiden var længst.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: