Annonce:
Annonce:

Senatorer: Flere syrere skal have adgang til USA

Trods massiv flygtningestrøm fra Syrien har kun 31 syrere fået lov til at komme ind i USA i løbet af et år

Annonce:
Følg Samfund

En række amerikanske senatorer opfordrer til, at USA modtager flere af de mange mennesker, der er på flugt fra den næsten tre år lange borgerkrig i Syrien.

Selvom uroen har drevet omkring 2,3 millioner syrere på flugt, havde USA i løbet af et år frem til oktober kun lukket 31 syriske flygtninge ind i landet.

- Det her er verdens største igangværende humanitære krise og den værste flygtningekrise siden folkemordet i Rwanda i 1994 og måske endda siden Anden Verdenskrig, siger den demokratiske senator Richard Durbin.

Han mener, at USA har en 'moralsk forpligtelse' til at hjælpe.

Omkring 135.000 syrere har søgt asyl i USA, men stramme immigrationsregler - mange som følge af landets terrorlovgivning - har betydet, at ganske få har fået deres ansøgninger godkendt.

FN prøver samtidig at omplacere 30.000 særligt udsatte syriske flygtninge i år.

Den republikanske senator Ted Cruz fra Texas er særligt bekymret for de kristne flygtninge, og de bør tages i betragtning i overvejelserne om, hvordan Washington skal håndtere efterspørgslen på visa, mener han.

Durbin, Cruz og andre senatorer mener, at USA fortsat skal være ekstremt forsigtige i screeningsprocessen for at forhindre, at potentielle terrorister får adgang til USA.

- Jeg mener, at vi skal gøre det nemmere, men stadig kontrollere alt, hvad der er behov for at kontrollere, siger senator Amy Klobuchar fra Demokraterne.

Holdningerne kom frem på en høring i Senatet om krisen i Syrien omtrent en uge før, at internationale donorer mødes på en konference i Kuwait.

USA har givet omkring 1,3 milliarder dollar - svarende til godt syv milliarder kroner - i humanitær hjælp til syriske flygtninge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: