Annonce:
Annonce:

Familie koster kommune 21,5 mio kr.

TVANGSFJERNELSER: Familie fik tvangsfjernet otte børn for tre år siden - det har indtil nu kostet skatteyderne i Ringkøbing-Skjern Kommune 21.555.202 kroner

Foto: Ole Frederiksen
Foto: Ole Frederiksen
Annonce:
Følg Samfund

Det blev en meget dyr beslutning for skatteyderne blandt de knap 58.000 indbyggere i Ringkøbing-Skjern Kommune, da Børne- og Familieudvalget i kommunen i slutningen af 2010 besluttede at tvangsfjerne otte børn fra en familie med base i Tarm.

I de tre år, der siden er gået, har kommunen brugt i alt 21.555.202 kroner på at tvangsanbringe de otte børn hos forskellige plejefamilier eller på opholdssteder. Med andre ord har storfamilien, der har somaliske rødder, udgjort en bombe under budgettet for Børne- og Familieudvalget, som 30. november i fjor havde anbragt i alt 169 børn uden for deres hjem i den vestjyske kommune.

Kommuner strides om sociale nomader

- Generelt er det som udgangspunkt bedst, hvis børn kan bo hos deres forældre, men her har vi af gode grunde ikke kunnet lade det være sådan.

Annonce:

- Vi har heldigvis aldrig haft en Brønderslev- eller Tøndersag, og vi vil gøre alt for, at det aldrig sker, siger formanden for Børne- og Familieudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Lennart Qvist (V), til Ekstra Bladet.

Mere opmærksomme
Lennart Qvist henviser desuden til, at børnenes tarv går over alt andet - også frem for økonomiske hensyn, selv om det modsatte blev gjort gældende i forbindelse med både Tønder-sagen i 2005 og Brønderslev-sagen i 2010.

Karls far oprevet: Vi hører sammen

- Der er sket lovændringer, som også har gjort, at vi over for vores medarbejdere har indskærpet, at de straks skal gå videre til de sociale myndigheder, hvis de har mistanke om mistrivsel, siger Lennart Qvist og tilføjer, at det er en naturlig udvikling efter sager som dem fra Tønder og Brønderslev.

- Nogle vil måske mene, at I nu er blevet så hysteriske i kommunerne, at I overdriver antallet af tvangsfjernelser?

- Jeg vil hellere sige det sådan, at disse sager har fået os til at se ind ad og være mere opmærksomme. Det tror da pokker efter sagerne i Tønder og Brønderslev.

Annonce:

Ikke anbragt som søskendeflok
Anbringelsen af de otte børn fra Tarm er atypisk, fordi Ringkøbing-Skjern Kommune aldrig før har anbragt en så stor søskendeflok.

Ekstra Bladet har spurgt chefen for Børne- og Familieafdelingen i kommunen, René Rosenkilde, om anbringelserne er udtryk for overdreven nidkærhed i kølvandet af de seneste års spektakulære og chokerende sager.

De har fyldt os med løgn <b>De har fyldt os med løgn</b>

- Det vil jeg klart afvise. Hver enkelt anbringelse behandles fagligt, konkret og individuelt. Børnene fra Tarm er ikke blevet tvangsfjernet som en søskendeflok, men som otte forskellige individer, siger René Rosenkilde.

De kommunale udgifter til børneflokken fra Tarm har i løbet af de tre år været dalende fra et niveau det første år - i 2011 - på knap 8,7 millioner kroner over 7,6 millioner i 2012 til 5,3 millioner kroner i fjor.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: