Annonce:
Annonce:

Rusland vil lukke Arctic Sunrise-sag i februar

Det har været nødvendigt at udføre ekspertundersøgelser, før sagen om Arctic Sunrise kan lukkes

Annonce:
Følg Samfund

Straffesagen mod 30 Greenpeaceaktivister, som blev anholdt og sigtet for hooliganisme i forbindelse med en miljøaktion mod russiske olieboringer sidste år, ventes at blive afsluttet i februar.

Det siger en advokat for de kautionsløsladte aktivister, som sad varefængslet fra september til december sidste år, først i Murmansk og siden i Sankt Petersborg.

- Jeg regner med, at afslutningen af kriminalsagen vil blive endeligt afsluttet i februar, siger advokaten Andrej Sutjkov til nyhedsbureauet Itar-Tass.

Blandt aktivisterne var danskeren Anne Mie Roer Jensen, som var tredjestyrmand på skibet Arctic Sunrise, som russerne tilbageholdt.

Advokaten forklarer, at det har været nødvendigt at udføre ekspertundersøgelser og udarbejde en plan for overflytningen af aktivisternes personlige ejendele og deres tilbageholdte skib Arctic Sunrise - som vil blive frigivet efter disse undersøgelser.

I alt blev 30 aktivister - besætningsmedlemmer og to freelance-fotografer - taget til fange af bevæbnede russiske specialstyrker 18. september under en aktion mod Gazprom-platformen Prirazlomnaya i Arktis.

Greenpeace-skibet blev trukket til Murmansk, hvor de 30 blev fængslet og tiltalt for først pirateri siden for hooliganisme.

Efter 63 dages tilbageholdelse blev Anne Mie Roer Jensen 21. november løsladt mod kaution, men uden mulighed for at forlade Skt. Petersborg.

Det russiske parlament tildelte 18. december samtlige 30 amnesti, og efter en del papirarbejde kunne samtlige 26 udenlandske statsborgere, der er omfattet af amnestien, forlade Rusland kort før nytår.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: