Så kan I lære det: Bøder skal opdrage cyklister

Det er ikke en hetz mod cyklisterne, når politiet udskriver bøder i massevis til cyklister

Cyklerne er udsat i trafikken, derfor rykker politiet ud med bødeblokken. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Cyklerne er udsat i trafikken, derfor rykker politiet ud med bødeblokken. (Foto: Miriam Dalsgaard)

I sidste uge knaldede færdselspolitiet i hele landet over 2300 cyklister i en omfattende kampagne.

Ekstra Bladets beregning viser, at bøderne løber op i et samlet beløb på over 1,6 millioner kroner.

Og det har sat gang i debatten på Ekstra Bladets Nationen og vores Facebook.

Politiet knalder dumme cyklister for 1,6 million

Derfor har vi ringet til chefen for færdselspolitiet i København, Mogens Knudsen, for at få svar på, hvorfor politiet overhovedet bruger deres sparsomme tid på cyklisternes opførsel.

- Nu er det jo primært færdselspolitiet, der laver de her kontroller. Og som navnet antyder, så er vi forpligtigede til at få styr på alle elementer i trafikken.

- Vi er glade for cyklisterne, for hvis alle cyklister satte sig ind i en bil, ville mine problemer være langt større end de er i dag. Men det er sådan, at når man sidder bag rettet på en bil, så har man tiltro til, at de andre trafikkanter opfører sig ordentligt. Når de så ikke gør det, når cyklisterne eksempelvis kører modsatrettet.

- Men jeg synes ikke helt du svarer på spørgsmålet. Handler det om, at I vil opdrage på cyklisterne?

- Ja, det kan man godt sige. Vi skal have dem til at overholde færdselsloven. Vi har en overrepræsentation af dræbte bløde trafikkanter i trafikken i København. Vi har rigtig mange cyklister, der kommer til skade eller sågar slået ihjel i trafikken. Der også fodgængere, der bliver slået ihjel. Det er de bløde trafikkanter, der er problemet i København, så derfor bliver vi nødt til også at slå ned på dem.

- Næste uge igen har vi andre elementer i trafikken, vi kører på. Det er jo ikke sådan at vi hele året jagter cyklister.

- Nogle af vores læsere synes, I kører hetz på cyklerne. Gør I det?

- Der er selvfølgelig ikke nogen hetz kørende på cyklister. Men vi prøver at højne færdselssikkerheden, det gør vi også ved at stramme op over for cyklisterne.

- Der er et hierarki i trafikken. Bilisterne hader cyklisterne, cyklisterne hader fodgængerne og sådan kører fødekæden. Det er altid de andres skyld.

Københavns politi alene fangede 744 i kampagnen. Heraf kørte 524 over for rødt lys.

Se hvad det koster at bryde færdselsloven for cyklister.