Annonce:
Annonce:

Massefyring hos Danish Crown

Omkring 800 stillinger er i fare hos slagterigiganten. 472 stillinger nedlægges

(Polfoto)
(Polfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Danish Crown fyrer 472 ansatte grundet strukturændringer. Det er blandt andet Danish Crown i Faaborg og Tulip i Faaborg, der lukkes. Det oplyser Danish Crown.

Desuden vil 350 af de ansatte på slagterianlæg rundt om i landet blive berørt.

Afvikling gennem to år
Ib Hansen har været på slagteriet i Faaborg i 33 år og er meget berørt af den triste besked, medarbejderne fik på et møde kl.12.50 torsdag.

- Det var fabrikschefen og økonomidirekten, der fortalte, at virksomheden skal afvikles over en periode på to år. Så hvis man ikke finder andre muligheder til medarbejderne, mister de deres arbejde ved udgangen af 2016, siger han til Ekstra Bladet.

Koncernen begrunder selv fyringerne med, at der skal en række forskellige tiltag til for at sikre, at produktionen i Danmark er konkurrencedygtig. Og at slagtekapaciteten passer til antallet af slagtesvin.

Annonce:

- Vi har brugt de seneste måneder på at vende alle sten for at finde ud af, hvordan vi ansvarligt løser den aktuelle udfordring med overkapacitet, siger direktør i Danish Crown Kjeld Johannesen.

- Samtidig fastholdes et skarpt fokus på omkostningerne i den danske del af produktionen, siger direktøren.

Flere steder i landet
Det er udbeningsafdelingen i Faaborg og Tulips produktion af færdigretter ligeledes i Faaborg, der lukkes, fordi produktionen i sin nuværende form ikke er konkurrencedygtig.

Samtidig vil man nu starte forhandlinger med medarbejderne og andre interessenter på slagteriet i Skærbæk og på Bornholm om en mere bæredygtig omkostningsstruktur.

Danish Crown vil forsøge at finde en løsning, da man gerne vil være med til at beholde job lokalt og sørge for, at dyrene får den kortest mulige vej til slagteriet.

Annonce:

- Vi vil sammen med medarbejderne og politikerne se på, om vi kan finde andre løsninger, der gør produktionen på Bornholm økonomisk bæredygtig. På den måde håber vi at kunne bevare slagteri og job, siger direktør i DC Pork Jesper Friis.

Også slagterierne i Sæby og i Skærbæk skal ses efter.

- Især i Skærbæk er det omkostningstungt og ikke konkurrencedygtigt, og det skal vi se på med strategisk sigte. Enten skal vi minimere aktiviteterne, eller også skal produktionen gennemføres smartere og billigere, siger Jesper Friis.

At der er for mange ansatte i forhold til svin vil betyde, at omkring 350 medarbejdere fordelt på flere produktionsanlæg berøres.

Sagde nej til lønnedgang
I september sidste år sagde de i alt 6000 medarbejdere i slagterivirksomheden nej til at gå ned i løn.

Det var tillidsfolkene, der forsøgte sig med en alternativ lønaftale i et forsøg på at redde arbejdspladser på slagterierne. Ledelsen havde ellers meldt ud, at der skulle fyres 1000 ansatte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: