Kiesa: Kasper var bare en fin fyr

Mange elitesportsfolk kan være nogle dumme svin, men sådan var motocrosskøreren Kasper Lynggaard ikke

Den tidligere Formel 1-kører Nicolas Kiesa deltog ved motocrosskører Kasper Lynggaards begravelse på Mors. (Foto: Rene Schütze)
Den tidligere Formel 1-kører Nicolas Kiesa deltog ved motocrosskører Kasper Lynggaards begravelse på Mors. (Foto: Rene Schütze)

Den tidligere Formel 1-kører Nicolas Kiesa var en af de mange venner fra motorsporten, som i dag kørte den lange vej til Mors for at vise motocrosskøreren Kasper Lynggaard den sidste ære.

Nicolas Kiesa gik sammen med familien og de flere hundrede venner med kisten fra hjemmet til kirken, og efter begravelsen var en tydelig berørt ven ikke overrasket over det store fremmøde.

Motocross-mester begravet: Knuste forældre tog afsked med Kasper

- Det viser bare, hvordan Kasper var. Mange elitesportsfolk er egoister, og de kan også være nogle dumme svin. Men sådan var Kasper slet ikke. Han var en rigtig fin fyr, der bare behandlede alle ordentligt, sagde Nicolas Kiesa.

Han understregede, at Kasper Lynggaard slet ikke behøvede at være et svin for at komme frem.

- Mange skal hævde sig selv, men Kasper behøvede ikke at trykke andre ned. Det var nok, at han var en fantastisk motocrosskører.

Nicolas Kiesa har kendt Kasper Lynggaard siden 2008. De trænede ofte sammen, og de skulle have trænet sammen i den forgangne uge, men sådan gik det desværre ikke.

- Begravelsen var helt i Kaspers ånd. Med motocrosscyklen ved kirken og salmerne. Det hele var flot, men for fanden hvor var det svært at se Kaspers forældre, sagde Nicolas Kiesa.

Under sommerens Le Mans døde racerkøreren Allan Simonsen, så det var Nicolas Kiesas anden begravelse indenfor alt for kort tid.

- Det er kommet lidt for tæt på.