AC Børnehjælps skæbne afgøres

Ankestyrelsen er på vej med indstilling om, hvorvidt AC Børnehjælp må fortsætte med at formidle adoptioner.

Ankestyrelsens familieretsafdeling forventer inden for en uge at kunne afgive en indstilling om, hvorvidt AC Børnehjælps adoptionsvirksomhed skal suspenderes.

Det oplyser Social, Børne- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) besluttede 10. januar, at AC Børnehjælp skulle varsles om en suspension af organisationens adoptionsvirksomhed.

Det skete på baggrund af nylige oplysninger om organisationens økonomi, der viste store uoverensstemmelser mellem de oplysninger, som Ankestyrelsen har modtaget til brug for tilsynet, og tingenes reelle tilstand.

AC Børnehjælp fik en frist til onsdag klokken 9 til at komme med bemærkninger til varslingen om at stoppe formidlingsvirksomheden foreløbig.

I en tilsynsrapport fra 2013 fik AC Børnehjælp skarpe anmærkninger fra Ankestyrelsen for at have rod i økonomien.

Eksempelvis fremgik det, at bureauet gennem syv måneder i 2012 slet ikke bogførte sine udgifter. Det kaldte Ankestyrelsen 'yderst kritisabelt, helt uacceptabelt og i strid med almindelige gældende principper for forsvarlig økonomistyring'.

I løbet af de næste syv dage vil Ankestyrelsens familieretsafdeling gennemgå AC Børnehjælps bemærkninger til suspensionen.

Beslutningen om en eventuel suspension af AC Børnehjælp kan udskydes, hvis der er behov for at granske organisationens bemærkninger, oplyser Social, Børne- og Integrationsministeriet i pressemeddelelsen.

I de sager, der allerede er sendt ud til et afgiverland, herunder sager hvor der er fundet en konkret familie til et bestemt barn, vil sagsbehandlingen fortsætte. Det vil foregå under Ankestyrelsens fortsatte overvågning

Ifølge ministeriet har Annette Vilhelmsen ingen kommentar til sagen på nuværende tidspunkt.

0 kommentarer
Vis kommentarer