Annonce:
Annonce:

Udlejer skred til Barcelona med hans depositum

Jack Andersen ville gerne leje et værelse på Vesterbro - så han satte 15.000 ind på udlejers konto - men han fik aldrig nøglen, og udlejeren stak af til Barcelona

Jack Andersen er vred. Han betalte 15.000 kr. i depositum til en udlejer, hvorefter hun stak af til Barcelona. Foto: Jonas Olufsen
Jack Andersen er vred. Han betalte 15.000 kr. i depositum til en udlejer, hvorefter hun stak af til Barcelona. Foto: Jonas Olufsen
Annonce:
Følg Samfund

I lørdags skulle det være. Jack Andersen skulle flytte ind på sit nye værelse på Victoriagade på Vesterbro i København. Flyttelæsset blev kørt ind til Victoriagade, og kammeraterne stod klar til at hjælpe med flytningen. Jack Andersen havde i forvejen sat 15.000 kroner ind på udlejerens konto i depositum, og han havde været inde at se værelset i forvejen, som han skulle betale 5.000 kroner for om måneden.

Boligfusker snød otte studerende for 108.000 kroner

Det var aftalen, at han skulle modtage nøglen af udlejer, samtidig med, at de kom med flyttelæsset. Egentlig var aftalen, at han skulle have nøglen dagen i forvejen, men i løbet af dagen og aftenen blev udlejer ved med at udskyde aftalen, og til sidst gik Jack Andersen med til at få nøglen udleveret om lørdagen. For udlejeren ville være hjemme hele dagen, fortalte hun.

Annonce:

- Vi kører ud til ekskæresten og henter mine ting. Da klokken er omkring kvart i to, ringer jeg til hende (udlejer red.) for at fortælle, at vi er på vej. Og hun svarer ikke. Den ryger direkte på telefonsvareren. Jeg skriver så en besked til hende i stedet, og jeg hører ingenting. Jeg snakker med min kammerat, og han siger, jamen lad os nu se, hvordan det ser ud, når vi kommer derind, fortæller Jack Andersen.

Så dyr er København for studerende

Da de kommer til Victoriagade kan de se, at døren er åben, og nogle andre er ved at flytte ind i opgangen.

- Jeg skynder mig at springe ud, så jeg kan komme ind, og så render jeg op på 4. sal, banker på døren, og der sker ingenting. Der er absolut ingen hjemme. Jeg kan se, at hun har en masse stående ude foran sin dør, noget skrald og lidt forskelligt. Så jeg tænker, at det er en god idé at banke på hos naboen. Hun siger så, at hun ikke kender hende særligt godt, men hun havde set udlejeren dagen i forvejen, siger Jack Andersen.

Pas på: Bagerjomfru fortsætter boligsvindel

Naboen havde snakket med udlejeren, og fortæller, at hun skal til Barcelona i tre måneder. Derfor skal hun fremleje sin lejlighed til et norsk ægtepar.

Annonce:

- Nå! Tænker jeg så. Jeg spørger så, om hun havde set nogle, der havde set på lejligheden. Det havde hun ikke, men hun kendte hende ikke så godt, og hun var lige stødt på hende i går, lyder det fra Jack Andersen.

Han overvejer så, om han skal kontakte en låsesmed, og om han skal få sine sager opmagasineret.

Ny boligsvindel i hovedstaden Ny boligsvindel i hovedstaden

Han har ikke fået udleveret en nøgle, han tager fat i døren, og den er låst.

I alt havde Jack Andersen overført 15.000 kroner i depositum og 5.000 kr. i forudbetalt husleje.

- Jeg har været oppe at se på værelset, og jeg har snakket med hende face to face op til flere gange. Og udlejer sagde, at der var masser af muligheder for skabsplads og jeg kunne selvfølgelig også bruge hendes service. Det var rimeligt tilforladeligt, siger Jack Andersen, der skulle have boet i lejligheden sammen med udlejeren.

Der var ikke tale om en tidsbegrænsning, men det var dyrt for hende at bo der, og hun ikke ønskede at komme af med lejligheden, så hun havde brug for en lejer, lød det.

Annonce:

- Så står man der som Jeppe på Bjerget, og ved ikke sine levende råd. Heldigvis har jeg et godt netværk, og nogle gode venner. Så vi fandt hurtigt ud af, hvor jeg kunne få opmagasineret mine ting, og dem kørte vi ud i Sydhavnen med. Og så gik vi på Pinden (værtshus red.), og diskuterede, hvad der var sket.

Jack Andersen, som er softwareudvikler, er skuffet og vred oven på oplevelsen. Det er ret alvorligt, når det handler om en bolig, mener han. Han følte sig overbevist, og kalder udlejeren 'dygtig'.

- En ting er, at man har tabt sine penge, noget andet er, at hun principielt har sat mig på gaden. Jeg har været så heldig, at jeg kan låne en sofa hos en kammerat. Det er den nødløsning, jeg må trække på. Men det er stadig dybt ubehageligt, at man tager røven på folk på den måde, siger Jack Andersen.

Han kan godt klare sig økonomisk, men tvivler på, at han ser pengene igen. Samme dag, som han troppede op ved lejligheden, gik han på hendes Facebook, hvor hun havde skrevet, hun stod i lufthavnen, og var på vej til Barcelona. Efterfølgende slettede hun dog opdateringen.

Annonce:

Jack Andersen har nu anmeldt kvinden til politiet. Han har en lejekontrakt med udlejerens underskrift fra den 15. december, som Ekstra Bladet har set. Derudover har han sendt bevis på kontooverførslen på de 15.000 kr til kvinden til Ekstra Bladet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udlejeren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: