Annonce:
Annonce:

Bros mediebrok: Se mig, jeg er skide-ligeglad

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediepolitikken efter i sømmene

Det har næppe skadet Lena Dunhams image, at hun tog prisen for at være en af de dårligst klædte ved årets Golden Globe. (Foto: AP)
Det har næppe skadet Lena Dunhams image, at hun tog prisen for at være en af de dårligst klædte ved årets Golden Globe. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Kunsten at være cool i modvind

DEN FANDENIVOLDSKE dame, som her ses i – tør man nok sige – kropsnært gult, hedder Lena Dunham og er en af vor tids store succeser i amerikansk showbiz.

Hun fik sit internationale gennembrud med tv-serien ’Girls’, som hun har skrevet, instrueret og selv spiller hovedrollen i. De danske seere vil vide, at Lena Dunham ikke er nærig med at vise sine blege deller og småneurotiske usikkerhed frem i serien om en flok unge pigers genvordigheder. Hun har tværtimod gjort det til et varemærke at være helt almindelig og småkikset ligesom vi andre, og det har givet hende masser af medie-medvind.

HERHJEMME ER Lisbeth Zornig Andersen et andet godt eksempel på en kvinde, som tør kaste sig ud i mediestrømmen med opsigtsvækkende ærlighed.

Annonce:

Zornig har i interview og i bogform fortalt om sin rystende opvækst, hvor seksuelt misbrug hørte hverdagen til. Den sociale lobbyist, som hun betegner sig selv, fik overvældende megen positiv omtale for sit mod og for sit arbejde til fordel for samfundets svageste.

Bros mediebrok: Slip raseriet løs

MEDIE-MEDVINDEN var så massiv, at det åbenbart kom bag på Zornig, at Politiken sidste år skrev en historie, som satte hende i et kritisk lys. Den handlede om hendes forhold til moren fra Brønderslev-sagen, som sammen med sin mand blev dømt for bl.a. vanrøgt og vold mod sine børn.

Kritikken, som blev fremført i artiklen, gik på, at Zornig havde udgivet sig for at være Brønderslev-morens ven, men i virkeligheden var mere interesseret i at bruge hende i en bog.

Til journalisten.dk, som har en nuanceret og grundig historie om sagen, siger Zornig:

– Da jeg læste artiklen, blev jeg Lisbeth 12 år, som ligger i fosterstilling og tror, at ingen kan lide mig. Artiklen ramte hårdere, fordi Politiken skrev den, for Huset Zornig og Politiken deler dagsorden på det sociale område, og jeg er blevet brugt meget i Politiken som ekspert og debattør.

Annonce:

DIGTER-KOMETEN Yahya Hassans tidligere kontaktperson og elskerinde Louise Østergaard stillede sig i den forløbne uge også modigt frem i mediehavet med sin historie om deres forhold, som hun har skrevet en roman om.

Til Berlingske siger hun i et interview, at det kommer bag på hende, at nogen mener, hun er ude på at hævne sig på sin unge elsker, som hun beskriver som manipulerende, afstumpet og hård:

– Måske er det naivt, at jeg ikke har forudset den reaktion, men jeg havde troet og håbet, at det i stedet ville komme til at handle om bogens kærlighedshistorie og de forskellige temaer, der er på spil i den.

JAVIST ER det naivt. Ligesom det godt nok også er naivt af Lisbeth Zornig at tro, at Politiken ikke kunne drømme om at skrive kritisk om hende.

TØR ØJNENE, d’damer og tag ved lære af Lena Dunham.

Da det forleden kom frem, at hun på forsiden af det kommende nummer af modemagasinet Vogues amerikanske udgave optræder i stærkt foto-manipuleret udgave, faldt feminist-hammeren.

Annonce:

Dunham-darlingen får nu masser af kritik for at være fremstillet med et perfekt, men falsk udseende, hvor hendes øjne f.eks. er gjort større.

Bros mediebrok: The show must NOT go on

Selv tager hun det køligt og virker hverken overrasket eller ulykkelig over for en stund at have mistet sin status af medie-yndling. Om kritikerne har hun bl.a. sagt:

– Hvis de vil se, hvordan jeg virkelig ser ud, så kan de jo bare se mit tv-show.

Det kan godt være, onde tunger vil mene, Lena Dunham ligner en trestjernet rullepølse i sin gule festkjole. Men af mig får hun fem stjerner for at være så cool i modvind.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: