Annonce:
Annonce:

DF til minister: Scharfs løncirkus skal stoppes

Dansk Folkeparti raser over, at Jakob Scharf belønnes med millionhyre

Annonce:
Følg Samfund

Den afgående, skandaleramte PET-chef Jakob Scharf får lov til at beholde sin milliongage, selv om han nu skifter til et job i Rigspolitiet med betydeligt mindre ansvar og færre arbejdsopgaver.

Justitsministeriet har som Ekstra Bladet skriver i dag valgt, at Scharf fortsætter med sin nuværende kontrakt i det nye job som kommitteret , hvilket vil give ham 1.1 mio. kroner i årsløn frem til 2016 og bagefter sikre ham et tilbagegangsjob til 600.000 kroner.

Scharf beholder millionhyre

Det vil Dansk Folkeparti nu have justitsminister Karen Hækkerup(S) til at redegøre for:

- Jeg er helt uforstående overfor, at man skal præmiere den tidligere PET-chefs adfærd på den måde. Han har jo sammen med sine chefer gjort PET til en dårligt fungerende organisation med utrygge ansatte, og hans optræden i sagen med Christiania-besøget har været mere end kritisabel.

Annonce:

- Ministeren må derfor sikre, at det stoppes, og det vil vi spørge ind til. Det er skatteborgernes penge, og hvorfor skal Rigspolitiet nu trækkes med en mand, der ikke var sin opgave voksen, siger retsordfører Peter Skaarup.

Peter Skaarup mener også, at det er problematisk, at Scharf nu skal sidde i Rigspolitiet, fordi PET-sagen stadig undersøges. Blandt andet er to top embedsmænd i justitsministeriet for tiden i tjenstlig forhør om deres rolle i sagen:

Smilet stivnet på Slotsholmen

- Det er ikke betryggende, at han kommer til at sidde i Rigspolitiet, hvor han kan påvirke processer og ansatte i en periode, hvor sagen stadig kører, siger han.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Karen Hækkerup, men hendes særlige rådgiver fortæller, at hun ikke ønsker at kommentere sagen med henvisning til, at det er en personalesag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: