Repræsenterer du en forening eller en virksomhed og har planer om at henvende dig til Silkeborg Kommune med et fysisk brev, så er det med at få det sendt af sted i en fart.
For fra 1. februar nægter kommunens Job- og Borgerserviceafdelingen at modtage fysisk post, som bliver sendt direkte tilbage i hovedet på afsenderen. Det sker som et led i statens digitaliseringsstrategi.
- Som led i kommunens digitaliseringstanker vælger vi at sætte ekstra ind over for den fysiske post, så vi fremover kun modtager post fra virksomheder digitalt, siger Michael Maaløe, Job- og Borgerservicechef i Silkeborg Kommune.
Forventer glade borgere
Virksomheder og foreninger i hele landet har haft siden 1. november 2013 til at vænne sig til tanken, hvor de fik stillet en digital postkasse til rådighed.
Og fra 1. november 2014 kommer reglen til at gælde for alle borgere i hele landet.
- Vores forventning er, at rigtig mange vil være glade for at kunne håndtere henvendelser til Borgerservice derhjemme foran computeren, i stedet for at skulle herned. Dem, som ikke kan finde ud af det, skal vi nok tage hånd om, siger Michael Maaløe til Ekstra Bladet.
Digitaliseringen gælder i øvrigt ikke for kommunen selv, som stadig gerne må sende brevpost ud til borgerne.
På landsplan forventer staten at kunne spare 400 millioner kroner årligt på at droppe konvolutterne.
Bliv fritaget
Det vil stadig være muligt at blive fritaget fra kravet om digital post, hvis dine computerevner ikke er helt i top.
Digitaliseringsstyrelsen er i gang med at udforme en vejledning om fritagelse for digital post. Det er muligt at søge om fritagelse fra 1. marts. En proces, Ældre Sagen vil følge tæt.
- Det er helt nødvendigt, at man kan søge om fritagelse, da der er mange – ikke kun ældre – som har det svært med det digitale, siger jurist ved Ældre Sagen Ingrid Stokholm Lauridsen.