Annonce:
Annonce:

Over 7000 udlændinge kæmper i Syrien

Tidligere vurderede den amerikanske efterretningstjeneste, at 3000-4000 udlændinge var rejst til Syrien

Syrien er blevet en magnet for ekstremister, mener den øverste amerikanske efterretningschef. Mindst 90 personer er rejst til Syrien fra Danmark for at kæmpe. (Foto: AP)
Syrien er blevet en magnet for ekstremister, mener den øverste amerikanske efterretningschef. Mindst 90 personer er rejst til Syrien fra Danmark for at kæmpe. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

De voldsomme stridigheder i Syrien fortsætter med at tiltrække udenlandske statsborgere, der krydser grænsen til det krigshærgede land og kaster sig ind i kampen mod præsident Bashar al-Assad.

Den øverste amerikanske efterretningschef, James Clapper, siger nu, at flere end 7000 udlændinge menes at kæmpe på oprørernes side i Syrien.

- Syrien er blevet en enorm magnet for ekstremister, som nu kan rekruttere, træne og udstyre et stigende antal militante, siger Clapper.

Israel: al-Qaeda har baser i Tyrkiet

Tidligere har amerikanske efterretninger vurderet, at tallet lå på 3000 eller 4000.

Efterretningschefen sagde onsdag i en høring om globale sikkerhedstrusler i Senatets efterretningskomité, at disse krigere kan have planer om angreb mod Vesten.

- De væbnede folk fra udlandet er kommet til Syrien fra omtrent 50 lande. Mange af disse lande er i Europa eller Mellemøsten.

Syriske fredsforhandlinger tager skridt fremad

Annonce:

- Dette bekymrer ikke bare os, men også landene, de kommer fra, lød det fra efterretningschefen.

For nylig kom det frem, at mindst 90 personer er rejst fra Danmark for at kæmpe i Syrien. 11 af disse menes at have mistet livet i kampe, lød det fra Center for Terroranalyse, som hører under Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Hjælp til Syrien ligger klar i Unicef-lager

Ligesom den amerikanske efterretningstjeneste er PET også opmærksom på, at krigerne efter deres ophold i Syrien vil have militære færdigheder, der kan bruges til at gennemføre terrorhandlinger.

Nogle af krigerne har ifølge PET forbindelse til militant-indstillede islamistiske grupper, der deler al-Qaedas ideologi.

James Clapper fortæller, at den amerikanske efterretningstjeneste har fundet frem til træningsanlæg for væbnede udenlandske aktivister i Syrien.

Borgerkrigen i landet, hvor oprørere kæmper for at styrte Bashar al-Assads regime i Damaskus, har kostet mindst 130.000 mennesker livet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: