Annonce:
Annonce:

Ramt af kontanthjælpsreformen: Måtte flytte fra sin lejlighed

På Næstved Kommunes ydelsescenter havde man rustet sig med ekstra vagter på første udbetalingsdag efter den nye kontanthjælpsreform. Sandra, der er enlig mor til to, var en af dem, der mødte op

Annonce:
Følg Samfund

Har du oplevet problemer i forbindelse med udbetalingen eller kaos på ydelsescentrene i dag? - Tip os på 1224@eb.dk eller sms til 1224

- Jeg har opsagt min lejlighed. Jeg har simpelthen ikke længere råd til at betale huslejen.

Sandra Larsen, 27, enlig mor til to i Næstved, er en af de mange tusinde, der for alvor har mærket den nye kontanthjælpsreform.

Ekstra Bladet møder hende på Næstved Kommunes ydelsescenter, hvor arbejdsmarkedschef i Næstved Kommune, Kim Them Serup, i går fortalte til Ekstra Bladet, at de var i øget alarmberedskab, havde kaldt flere vagter ind end normalt og havde fokus på konflikthåndtering for at være forberedt på sure borgere.

I dag skulle de første kontanthjælpsydelser nemlig udbetales efter kontanthjælpsreformen, og formanden for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau forventede en kaotisk start.Annonce:

- Ude i kommunerne hersker der lige nu en slags implementeringskaos. Mange socialrådgivere frygter den 31. januar, fordi den nedsatte eller manglende udbetaling uundgåeligt kommer til at fremkalde stærke reaktioner, sagde hun i går til avisen.dk.

Men på Næstved Kommunes ydelsescenter er dagen forløbet stille og roligt. Der er ikke nogen, der har råbt op, og selvom der er ekstra vagter, og politiet også har rundet centret, er der foreløbigt ingen episoder, der har gjort, at der er blevet grebet ind.

Sandra Larsen fortæller da også, at hun udmærket var klar over, at en væsentlig reducering af kontanthjælpen ville ramme hende i slutningen af januar.

Kaos før reform: Kuk i kæresters kontanthjælp

Hun er blevet husvild og må ty til venner og bekendtes barmhjertighed for at få en seng at sove i sammen med sine børn.

- Det er et surt æble at bide i. Kun fordi jeg stadig får børnepengene, holder vi måske skindet på næsen, siger Sandra Larsen.

Må undvære søn
Sandras søn går på specialskole i Terslev langt fra Næstved, fordi han lider af ADHD.

Annonce:

- Men med de nye kontanthjælpssatser, har jeg ikke længere råd til at betale for hans transport frem og tilbage. Så nu skal han flytte sammen med sin far, indtil jeg finder en løsning.

- Jeg er dybt ulykkelig over, at jeg nu skal undvære min dreng. Det er fuldkommen ged og nøgler, siger Sandra Larsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: