PET-chef skal rette ind

Ingen ny Lykke i PET

Juridisk chef i PET Lykke Sørensen var en af grundende til, at 600 politifolk og 50 HK'ere i PET nægtede at samarbejde med ledelsen i månedsvis. Nu siger den nye chef, at hun har rettet ind.
Juridisk chef i PET Lykke Sørensen var en af grundende til, at 600 politifolk og 50 HK'ere i PET nægtede at samarbejde med ledelsen i månedsvis. Nu siger den nye chef, at hun har rettet ind.

Under Jakob Scharfs styre i Politiets Efterretningstjeneste(PET) var den juridiske chef Lykke Sørensen berygtet for sine verbale overfald og psykiske terror i forhold til de ansatte. Men der er en ny stil i forhold til ledelse og samarbejde i efterretningstjenesten, fortæller den nye PET-chef Jens Madsen i et interview med Ekstra Bladet.

– Jeg prøver at lave en diagnose af, hvad der er passeret før, og der har helt afgjort været nogle samarbejdsvanskeligheder i huset, som også har været hængt op på enkeltpersoner. Det prøver jeg så at stille en diagnose i forhold til, og jeg har nogle rigtige dygtige konsulenter til at hjælpe mig, fortæller han.

Se også: PET-topchef nægter at tale med ansatte

– Har du tiltro til de direktionsmedlemmer, som ikke greb ind over for samarbejdsproblemerne?

– Jeg sagde sådan set fra dag ét, at nogle af jer har fået knubs i de forgangne år ved på forskellige måder at være involveret i konflikter i huset og på tværs af direktionen. Nu er der kommet en ny chef, og så må vi trække en streg i sandet og se fremad. Det har jeg fået tilsagn om fra alle, og der er jo sådan set også gået en PET-chef og en administrationschef. Så på den måde har der jo været konsekvenser også i direktionen. Jeg har fået håndslag fra alle inklusive den juridiske chef om at kigge fremad nu, siger Jens Madsen.

Jakob Scharf og Morten Bødskov er to af dem, der har måttet forlade jobbet efter PET-sagen, men nu er det embedsmændene, der bliver smidt på porten. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Politik PET-sagen: Sådan er hovederne rullet

Den juridiske chef har i tæt samarbejde med tidligere PET-chef Jakob Scharf og den tidligere administrationschef Mette Lyster Knudsen gennem de senere år kørt samarbejdet mellem chefer og medarbejdere fuldstændig i sænk. Ekstra Bladets kilder i den hemmelige tjeneste er da heller ikke i tvivl om, at Lykke Sørensen ikke på længere sigt får lov at fortsætte i PET, fordi hun bærer så stort et ansvar for at tingene er kørt så skævt gennem de senere år. Kilder fra flere niveauer i organisationen vurderer, at den juridiske chef får lov at fortsætte, fordi der lige er trådt en ny PET-lov i kraft, og fordi så mange topchefer i tjenesten er forsvundet, at der bliver nødt til at være nogle til at overlevere viden til den nye chef Jens Madsen.

Se også: Politifolk: Ansatte verbalt overfaldet af PET-chef

Lykke Sørensen har ikke ønsket at udtale sig til artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer