Derfor gik rejsekortet ned: Pensionister blev snydt for rabat

Unge og pensionister blev snydt for rabat i weekenden. Det er baggrunden for den opdatering, som nu har lagt Rejsekort ned

Ekstra Bladet kan nu fortælle, at det er en fejl tilbage fra weekenden, som gør, at danskere i tusindvis forgæves har forsøgt at bruge Rejsekort. I weekenden blev pensionister og unge nemlig snydt for den rabat, som de har krav på, når de bruger rejsekortet.

I forbindelse med fejlen meldt Rejsekort ud, at senest 14. februar - altså i dag - ville fejlen blive rettet. Og det er netop denne opdatering af systemet, der har lagt det hele ned, oplyser direktør for Rejsekort, Bjørn Wahlsten.

- Det var den fejl, som vi skulle rette, og derfor skulle vi opdatere vores system, og der er vores leverandør simpelthen kommet til at tage en forkert, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: Rejsekort-bøvl kan vare helt til lørdagSe også: Kaos: Rejsekortet brudt sammen på alle stationer

Han oplyser, at fejlen nu er i gang med at blive rettet i systemet.

- Det håber jeg meget kommer ud i løbet af dagen i dag. Eller ikke håber – det kommer ud i løbet af dagen i dag. Det er allerede på vej. Det kører først ud på en del busgarager, hvor busserne kommer ind og bliver opdateret. Og efter frokost begynder det at køre ud til alle stationer. Det er det ene, vi har koncentreret os om. Det andet er at give en klar melding til kunderne om, hvordan man skal agere. Og den melding kom ud lidt over otte: hvis man ikke kunne tjekke ind, skulle man bare vise sit rejsekort, siger Bjørn Wahlsten.

Se også: Transportministeren: Jeg ville bare hoppe på toget uden billetSe også: DSB: I kører bare gratis

Det er langt fra første gang, at Rejsekort er i problemer. Ekstra Bladet afslørede sidste år, hvordan en række fejl klæbede sig til Rejsekort. Blandt andet oplevede kunderne, at de ikke fik den rigtige rabat og de kunne ikke få oplyst deres saldo.

Samtidig har der været stor kritik af, at rejsekortets prissystem kører på kryds og tværs af de forskellige trafikselskaber. Det betyder, at kunderne i vid udstrækning har oplevet, at prisen på denne samme rejse kunne være forskellig afhængig af, om de købte billet eller brugte rejsekort.

Rejsekort oplyser, at fejlen fra weekenden automatisk vil blive rettet.

0 kommentarer
Vis kommentarer