Handel med hash-aktier eksploderet i USA

Handlen med aktier i marihuana-producenter er eksploderet i USA på grund af ny lovgivning

Folk er vilde efter at køber aktier i hash i USA (Foto: AP)
Folk er vilde efter at køber aktier i hash i USA (Foto: AP)

Det kan bremse sklerose og dræbe kræftceller - efter sigende.

Marihuana er populært som andet en 'fjolletobak'. Derfor har 20 stater i USA legaliseret salg af marihuana til medicinsk brug, og tilmed har en ny lovgivning gjort det lovligt for alle landets banker at finansiere producenterne.

Det har skabt et boom af folk, der har investeret i marihuana-producenternes aktier. I nogle tilfælde med op til 1000 procent.

Se også: Tusindvis vil give cannabis til de syge

Men det er langt fra sikkert at handle med disse aktier, lyder advarslen fra Saxo Bank.

- Kunderne handler mere eller mindre i blinde, siger Peter Garnry, der er aktiestrateg hos Saxo Bank, til Ritzau Finans.

- Risikoen er ekstremt høj, fordi aktierne handler "over the counter", og der derfor ikke er nogen regnskabskrav, så når investorerne kaster penge efter det, ved de ikke, hvad der ligger bag.

Foto: Hardy Wilson. Vagthund Fede tider i Denver

Køber man en af disse aktier, vil man altså hverken få at vide, hvis virksomhedens pengekasse er tom, om virksomheden har lovmæssige problemer eller andre problemer, der kan have konsekvenser for aktiekursen.

Ifølge Peter Garnry er der ved at blive skabt en hel industri i USA, fordi marihuana-producenter kan blive finansieret af banker landet over - også selvom marihuana til medicinsk brug kun er lovligt i 20 amerikanske stater.

- En virksomhed med vækstpotentiale kan vokse meget hurtigere, hvis den kan låne i fremtiden, og det er nu muligt. Det har gjort, at de her aktier er eksploderet, siger Peter Garnry.

Se også: Obama: Pot-rygning er ikke farligere end alkohol

Det er muligt at købe de amerikanske hash-aktier i Saxo Bank, men banken advarer sine kunder mod de store risici ved at købe de usikre aktier.

Peter Garnry vurderer dog, at hvis flere stater legaliserer salg af marihuana til medicinsk brug, kan industrien vokse og gøre aktierne værdifulde.

- Hvis flere og flere stater åbner for salg af marihuana i sundhedsøjemed, kan man godt forestille sig, at der kommer en føderal lovgivning på området, og så kan det gå rigtig hurtigt. Med ensartede spilleregler kan man få en hurtigt voksende industri, siger han.

1 kommentar
Vis kommentarer