Rådyr bidt ihjel: Kan være offer for en ulv

Naturstyrelsen undersøger, om et dræbt rådyr kan være offer for en ulv. - Vi kan ikke udelukke det, siger vildtkonsulent

I december var der meldinger om, at der var set en ulv i Hammer Bakker, som ikke ligger ret langt fra Vodskov, 11 kilometer nordøst for Aalborg. (Foto: Frank R. Sørensen/Vodskov Avis)
I december var der meldinger om, at der var set en ulv i Hammer Bakker, som ikke ligger ret langt fra Vodskov, 11 kilometer nordøst for Aalborg. (Foto: Frank R. Sørensen/Vodskov Avis)

Fredag blev der fundet et dræbt rådyr ved Vodskov i Nordjylland.

Manden der fandt dyret kontaktede derefter Naturstyrelsens vildkonsulent, da borgeren mener dyret kan være offer for en ulv.

- Vi har nu sikret os rådyret, som skal undersøges nærmere, siger vildkonsulent i Himmerland Ivar Høst til Ekstra Bladet.

Rådyret overdrages til DCE - som er Nationalt Center for miljø og Energi, der hører under Aarhus Universitet - hvor man vil undersøge blandt andet tandaftryk.

- På den måde kan man se om der kan være tale om en ulv eller om det mere sandsynligt er en hund eller en ræv, siger Ivar Høst, der oplyser at ulve, hunde og ræve har 'samme angrebsmønstre'.

Såfremt der ikke kommer et klart svar ud af de første undersøgelser, så er der mulighed for at gå videre.

- Man kan få lavet en DNA-test, som kan artsbestemme hvilket dyr der dræbte rådyret. Det er en langvarig og dyr proces, men det kan blive nødvendigt, siger Ivar Høst, der slet ikke vil gætte på sandsynligheden for at det kan være en ulv, der er på spil.

Noget peger dog på at det ikke er tilfældet. Nemlig det sted, hvor det dræbte rådyr blev fundet.

- Fundet var omkring 100 meter fra bebyggelse, det peger ikke på at der er tale om en ulv, siger vildtkonsulenten.

Stedet hvor rådyret blev fundet bar tydelig præg af, at det forgæves havde kæmpet for sit liv. Kampen var dog endt med, at rådyret havde fået struben bidt over og det ene bagben var flået af.

0 kommentarer
Vis kommentarer