Højreorienterede: 'Nazispionen' er en medieluder

Forfatteren bag en afslørende bog om højreorienterede i Århus hænges nu ud som en billig medieluder af de mennesker, som hun infiltrerede i otte måneder

21-årige Charlotte Johannsen udkommer i dag med den 259 sider lange bog 'Forklædt som Nazist', der går bag facaden på det højreradikale miljø i Århus. Hun var en del af miljøet i otte måneder fra efteråret 2008 til sommeren 2009.

Læs også:Nazi-spion: Jeg får tæsk, hvis jeg viser mig i Århus igen

I bogen tegner hun et meget bekymrende billede af hooligangrupperingen White Pride og den fremmedfjendske forening Vederfølner, hvor had og vold er en del af dagligdagen.

Selv skriver hun, at hun fik ideen til infiltrationsprojektet, da en af hendes nære venner blev overfaldet af en gruppe personer fra White Pride. Hun erkender i bogen, at hun levede sig så meget ind i rollen, at hun begyndte at blive mere hadefuld og fik et kærestelignende forhold til et medlem af miljøet.

Havde flere forskellige mænd
Men ifølge Vederfølner underdriver hun både sit engagement i den højreorienterede sag, samt sine relationer til mændene i det højreorienterede miljø.

'I foreningen køber vi ikke et sekund Charlottes Johannsens historie om, at hun har leget hemmelig agent. Hun meldte sig ind i Vederfølner i januar 2009 efter at havde stiftet bekendtskab med foreningen igennem en gammel ven. Selv om hendes politiske bevidsthed kan diskuteres, udtrykker hun i den tid hun har kontakt til foreningen politisk enighed, donerer penge til foreningens aktiviteter og gør sig ifølge flere medlemmer bemærket ved højlydt at give udtryk for sine holdninger. Samtidigt er det bemærkelsesværdigt, at hun indleder intime forhold til en række forskellige mænd fra de miljøer, hun angiveligt er i gang med at infiltrere', skriver Vederfølner på sin hjemmeside.

Og karaktermordet på forfatteren fortsætter:

'Misbrugskonsulent tog kokain'
'En bekendt der har kendt hende i mange år fortæller, at 'hun hyler op, som dem hun går med'. Det fortælles, at hun i mange år har lidt af psykiske problemer i form af en spiseforstyrrelse, ligesom hendes kæresteforhold skal havde været præget af utroskab og løgnehistorier', skriver Vederfølner på sin hjemmeside.

I bogen 'Forklædt som nazist' skriver Charlotte Johannsen i øvrigt, at den århusianske misbrugskonsulent Jakob Engelbrecht Andersen selv tager stoffer i form af kokain.

Misbrugskonsulenten afviser over for P4 Østjylland, at han har taget kokain, men han siger, at han har deltaget i en fest med White Pride-medlemmer, hvor Charlotte Johannsen også var til stede.

Han erkender samtidig, at han er medlem af Vederfølner, samt at han har forbindelser til White Pride.

1 af 2 
2 af 2 21-årige Charlotte Johannsen var landsholdssvømmer og med til VM, før hun mistede interessen for sporten. (Polfoto/ Thomas Larsen)
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen