Annonce:
Annonce:

Højreorienterede: 'Nazispionen' er en medieluder

Forfatteren bag en afslørende bog om højreorienterede i Århus hænges nu ud som en billig medieluder af de mennesker, som hun infiltrerede i otte måneder

Annonce:
Følg Samfund

21-årige Charlotte Johannsen udkommer i dag med den 259 sider lange bog 'Forklædt som Nazist', der går bag facaden på det højreradikale miljø i Århus. Hun var en del af miljøet i otte måneder fra efteråret 2008 til sommeren 2009.

Læs også:Nazi-spion: Jeg får tæsk, hvis jeg viser mig i Århus igen

I bogen tegner hun et meget bekymrende billede af hooligangrupperingen White Pride og den fremmedfjendske forening Vederfølner, hvor had og vold er en del af dagligdagen.

Selv skriver hun, at hun fik ideen til infiltrationsprojektet, da en af hendes nære venner blev overfaldet af en gruppe personer fra White Pride. Hun erkender i bogen, at hun levede sig så meget ind i rollen, at hun begyndte at blive mere hadefuld og fik et kærestelignende forhold til et medlem af miljøet.

Annonce:

Havde flere forskellige mænd
Men ifølge Vederfølner underdriver hun både sit engagement i den højreorienterede sag, samt sine relationer til mændene i det højreorienterede miljø.

'I foreningen køber vi ikke et sekund Charlottes Johannsens historie om, at hun har leget hemmelig agent. Hun meldte sig ind i Vederfølner i januar 2009 efter at havde stiftet bekendtskab med foreningen igennem en gammel ven. Selv om hendes politiske bevidsthed kan diskuteres, udtrykker hun i den tid hun har kontakt til foreningen politisk enighed, donerer penge til foreningens aktiviteter og gør sig ifølge flere medlemmer bemærket ved højlydt at give udtryk for sine holdninger. Samtidigt er det bemærkelsesværdigt, at hun indleder intime forhold til en række forskellige mænd fra de miljøer, hun angiveligt er i gang med at infiltrere', skriver Vederfølner på sin hjemmeside.

Og karaktermordet på forfatteren fortsætter:

Annonce:

'Misbrugskonsulent tog kokain'
'En bekendt der har kendt hende i mange år fortæller, at 'hun hyler op, som dem hun går med'. Det fortælles, at hun i mange år har lidt af psykiske problemer i form af en spiseforstyrrelse, ligesom hendes kæresteforhold skal havde været præget af utroskab og løgnehistorier', skriver Vederfølner på sin hjemmeside.

I bogen 'Forklædt som nazist' skriver Charlotte Johannsen i øvrigt, at den århusianske misbrugskonsulent Jakob Engelbrecht Andersen selv tager stoffer i form af kokain.

Misbrugskonsulenten afviser over for P4 Østjylland, at han har taget kokain, men han siger, at han har deltaget i en fest med White Pride-medlemmer, hvor Charlotte Johannsen også var til stede.

Han erkender samtidig, at han er medlem af Vederfølner, samt at han har forbindelser til White Pride.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: