Beboerforening vejledt af Hizb ut-Tahrir

Hizb ut-Tahrir gav mediehjælp til bestyrelsesmedlemmer i Egedalsvænge i juletræssag

Bestyrelsesmedlemmerne i Egedalsvænge har modtaget rådgivning fra Hizb ut-Tahrir i juletræssag (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Bestyrelsesmedlemmerne i Egedalsvænge har modtaget rådgivning fra Hizb ut-Tahrir i juletræssag (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Samfund

Skal juletræet have lov at komme op i Egedalsvænge eller ej?

Dét spørgsmål blev stillet mange gange sidste år, da beboerforeningen i Kokkedal nord for København var meget uenige om, hvorvidt et fælles juletræ måtte sprede stemning for foreningens medlemmer.

Formand til bestyrelse: Træk jer nu

Nu bekræfter medierepræsentant i Hizb ut-Tahrir Chadi Freigeh over for Berlingske, at den yderligtgående, islamistiske organisation rådgav flere bestyrelsesmedlemmer i beboerforeningen i forbindelse med den meget omtale juletræssag.

Kommune følger omstridt boligforening i Kokkedal tæt

- De var ude og spørge forskellige steder, hvordan de skulle tackle den mediekampagne, der var imod dem i forbindelse med juletræssagen.

- Det handlede egentligt mere om, hvordan man kan komme igennem med sit budskab i medierne. Det var ren og skær kommunikationsmæssig rådgivning, siger medierepræsentanten, Chadi Freigeh til Berlingske.

Passer ikke sammen
Og mens logikken er nem at se for medierådgiveren, kniber det lidt for byrådsmedlem i Fredensborg Kommune Thomas Bak (V).

- Det svarer lidt til at gå i en grønthandler for at købe sko, siger Thomas Bak til Berlingske.

Så kom det op: Her er juletræet

Han kan ikke forstå, hvorfor man vælger at gå til Hizb ut-Tahrir og i stedet for at henvende sig til professionelle mediebureauer for at få vejledning om pressehåndtering.

- Alene det, at Chadi Freigeh bekræfter, at der har været tale om vejledning, styrker min mistanke om, at bestyrelsen i Egedalsvænge er inficeret af Hizb ut-Tahrir, siger han.

Chadi Freigeh understreger, at Hizb ut-Tahrir ikke har rådgivet om politiske beslutninger.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+