Flotte amerikanske jobtal gavner dansk økonomi

Fredagens jobtal fra USA er bedre end ventet, og det vil hjælpe dansk og europæisk økonomi, siger ekspert

De gode nyheder fra det amerikanske jobmarked styrker verdensøkonomien og dermed Europa og Danmark, vurderer seniorøkonom Tore Stramer fra Nykredit.

Fredagens tal fortæller, at der er skabt 165.000 job uden for landbruget, og det var mere end ventet, da analytikerne havde forventet 145.000 skabte job i april.

- Det gavner naturligvis såvel europæisk som dansk økonomi, der i øjeblikket har mere end svært ved at finde vækstsporet.

- Med tanke på den svækkelse, vi har set i de økonomiske nøgletal herhjemme og i Europa over de seneste måneder, er det naturligvis en kærkommen hjælp, at opsvinget i USA synes at holde sig på sporet, siger Tore Stramer.

Tallene fra USA overrasker også Nykredits seniorøkonom.

- Det er en positiv overraskelse. Vi havde således forventet en jobvækst på 140.000 personer, og en oprevidering af martstallet til 120.000 personer.

Også arbejdsløsheden overraskede positivt med et fald på 0,1 procentpoint fra 7,6 til 7,5. Her havde analytikerne ventet, at arbejdsløsheden ville ligge på status quo.

De nye tal er godt nyt i forhold til sidste måned, hvor tallene skuffede.

- Status er således, at de skuffende tal for marts er visket væk og fremgangen i arbejdsmarkedet i USA synes at være i en robust fremgang. Det viser, at opsvinget i USA stadig har fat om end ved moderat styrke, siger Tore Stramer.

Ifølge Ritzau Finans reagerer aktierne umiddelbart positivt på nøgletallet. I København er C20 Cap-indekset kort efter den amerikanske jobrapport steget til 568,32 fra et niveau på cirka 567 umiddelbart før offentliggørelsen.

Også på børserne i Tyskland og Storbritannien stiger aktiekurserne.

0 kommentarer
Vis kommentarer