Lockout-pasning i svømmehallen

SlotssøBadet i Kolding regner med stort rykind til en i hast arrangeret pasnings-aktivitet til børn, der rammes af lockouten på skoleområdet

SlotssøBadet i Kolding gør klar til at hælde bundter af lockout-ramte skolebørn ned bassinnet. (Foto: Polfoto).
SlotssøBadet i Kolding gør klar til at hælde bundter af lockout-ramte skolebørn ned bassinnet. (Foto: Polfoto).

Koldingensiske børn og forældre, der rammes af den forestående lærer-lockout, får en hjælpende hånd fra usædvanlig kant. Byens svømmehal, SlotssøBadet, har lynhurtigt set en mulighed for at hjælpe til med en pasningsordning og en indtægtskilde.

- I forvejen tilbyder vi aktiviteter for skolebørn tre uger hvert år i sommerferien. Med lockout'en gør vi nu noget tilsvarende og tilbyder forældrene at sende deres børn til os, hvis ikke de kan få dem passet på anden måde. Forældrene får løst et problem, og vi får nogle indtægter, siger SlotssøBadets direktør Otto Skak til ekstrabladet.dk.

Afviser skruebrækkeri
Hans og svømmehallens tilbud koster 135 kroner om dagen, inklusive frugt og frokost.

- Er du ikke bange for at brænde nælderne midt i en konflikt og få et skruebrækkerpædikat på dig?

- Nej. Det vil sige: Jeg har tænkt over den risiko, for der vil altid være nogle, der ser spøgelser. Men vi er ikke i nærheden af indblanding i en konflikt. Vi beskæftiger os ikke med noget, der bare ligner undervisning.

- Vi tilbyder vandaktiviteter og leg i vores tilhørende kulturbygning. Her kan børnene såmænd godt beskæftige sig med skolesager og lektier, hvis de har nogen, men det er ikke noget, vores personale involverer sig i, siger Otto Skak.

Han har netop lanceret pasningsordningen og regner med stort rykind.

- Jeg har ikke et tal endnu, men vi har fået rigtigt mange forespørgsler, så alt tyder på, at SlotssøBadet bliver proppet med skolebørn, når lockouten er en realitet efter påske, siger han