TV: Det er psykisk tortur

Desperate personer på ’tålt ophold’ gør oprør: Skal vi blive i Center Sandholm til vi dør?

- Det er psykisk tortur den måde, som den danske stat behandler os på. Vi har begået kriminalitet, og vi har afsonet vores dom og udstået vores straf. Vi er dømt til udvisning, men den danske stat kan for øjeblikket ikke sende os hjem, på grund af forholdene i vores hjemland, siger Hassan Al Fares.

SE TV:

Ismael Debboub, 64, er dømt for terrorisme i Frankrig. (Foto: Jan Unger) Samfund - 28. mar. 2013 - kl. 13:09 TV: Terrorist på 'tålt ophold' i Danmark

Han har kone og fire børn i Aarhus, men er ligesom 51 andre pålagt at bo i Center Sandholm i Allerød nord for København, efter han har afsonet 8 års fængsel for narko.

Af asylretlige grunde kan denne gruppe ikke udsendes af Danmark, og samtidig har de ikke et lovligt opholdsgrundlag i landet. Til denne status knytter der sig nogle vilkår vedrørende overnatnings- og meldepligt.

LÆS OGSÅ:

Se også: De er uønskede i Danmark

De skal bo i Center Sandholm og som udgangspunkt hver dag melde sig hos politiet klokken 10.

Det er de alle stærkt utilfredse med. Nogle har levet på 'tålt ophold' i adskillige år, og hvis forholdene i deres hjemland ikke ændrer sig, så de kan blive sendt ud af Danmark, kan de se frem til et livslangt ophold i Sandholm, hvor de hverken må tage lønnet arbejde eller uddannelse og kun får udbetalt ca. 30 kroner i lommepenge om dagen.

Læs også i Ekstra Bladet i dag

* Interviews med flere af de dømte:

*- Jeg kan godt forstår, i vil af med os
*- Vi er frataget alle rettigheder
*- Det er tortur
*- Jeg dør her
*- Giv os en chance

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere