Ekspert: Annonce-angreb på lærere er forbier

Efter længere tids kampagne fra lærernes side forsøger Kommunernes Landsforening (KL) nu at svare igen med en annonce. De skyder dog forbi målet, mener kommunikationsekspert

- Jeg mener, de er nødt til at vise sig på banen. Men man kan diskutere, hvor godt annoncen rammer, vurderer en kommunikationsekspert.
- Jeg mener, de er nødt til at vise sig på banen. Men man kan diskutere, hvor godt annoncen rammer, vurderer en kommunikationsekspert.

Kommunernes Landsforening (KL) har i søndagens aviser en annonce, der skal forsøge at svare igen på Danmarks Lærerforenings annoncekampagne.

'Vi har varslet lockout, fordi vi ikke kan være andet bekendt', lyder det i annoncen.

Det budskab mener kommunikationsekspert Klaus Kjøller, der er lektor på Københavns Universitet, dog ikke de vinder noget med.

- Jeg vil sige, de har skudt forbi med den annonce, for den omhandler en fase, som faktisk er forbi. Så toget er faktisk kørt i forhold til den annonces budskab, siger han.

Forholder sig ikke til problemet
Han mener, at lørdagens debat har gjort annoncens budskab helt uaktuelt.

- Annoncen kører meget på nogle tekniske ting, i forhold til hvor mange timer lærerne skal have til forberedelse. Men lærerne har jo nu vist sig at være forhandlingsvillige, så KL står i den svære situation, at de nu skal begrunde, hvorfor de overhovedet ikke vil imødegå noget fra lærerne. Og det problem forholder den annonce sig overhovedet ikke til, siger Klaus Kjøller.

Annoncen fra KL kommer som svar på en længere kampagne fra Danmarks Lærerforening, der senest indeholdt budskabet 'Lærerne må ikke komme i skole. Det vil gå ud over dit barn.' Klaus Kjøller mener, at det er klogt træk af KL at komme med et modsvar.

- Jeg mener, de er nødt til at vise sig på banen. Men man kan diskutere, hvor godt annoncen rammer, vurderer kommunikationseksperten.

Burde arbejde med image
Han mener i stedet, at Kommunernes Landsforeningen burde arbejde med deres image.

- Problemet er, at annoncen overhovedet ikke adresserer det væsentlige, som er mistanken mod KL for at være for hårde i filten, siger han.

Han er derfor ikke i tvivl om, hvem der haft størst held med at komme ud med deres budskaber.

- Efter min opfattelse fører lærerne kampen klart. Dels fordi de har vist sig mere forhandlingsvillige end KL og dels fordi lærerne systematisk hele vejen igennem har sendt et signal om, at det var helt urimeligt med det lockout.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere